Helgessons sköna hattrick

Storfavoriten pallade för trycket och tog hem vandringspriset.
– Det känns skönt nu, säger Timmo Helgesson.
Nyheter • Publicerad 3 maj 2014
Foto: Paul Madej
Foto: 
Foto: 

För tredje året i rad vann Timmo Helgesson Kalmar MK:s premiärtävling i folkrace, vilket betyder att han nu får behålla Norrmännens vandringspris. Han tog hem samtliga heat även på lördagen och plockade dessutom starten i finalen. Men upplösningen skulle bli en rysare.

– Jag fick en lucka och försökte bara att hålla i och det var tur att jag hade den. För hade det varit ett varv till så hade det inte gått, då hade motorn rasat, säger Tjustföraren Timmo Helgesson.

– Men det gick ju bra till slut.

Karlskronas Markus Hansson vann på juniorsidan och Jessica Åberg, också Karlskrona, tog damsegern.

Tävlingsledaren Beatrice Ågren-Karlsson var mycket belåten med arrangemanget och att det kom mycket folk till Skogstorp på lördagen.

– Och de fick verkligen se fin åkning. Vi är jättenöjda och det har varit väldigt mycket körning för samtliga som kommit hit. Riktigt trevligt.

Daniel Bogefors
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.