Handledsskada stoppar Bengtsson

Landslagskytten Erika Bengtsson har fortfarande problem med sin handledsskada.
Hon har knappt tränat sedan i augusti.
– Jag hoppas få ett svar snart, säger 20-åringen.
Nyheter • Publicerad 5 november 2010

Gullaboskyttarna Elin Karlsson och Erika Bengtsson är uttagna till seniorlandslaget kommande säsong men medan Karlsson har fullt upp med både SM i luftgevär och landslagsläger i helgen försöker Bengtsson ta reda på hur pass allvarlig hennes handledsskada är.

– Jag har haft problem i två år nu och i somras gick det inte längre. Jag har knappt skjutit någonting efter att jag bröt EM-tävlingarna i augusti, säger hon.

Erika Bengtsson, som var med och satte juniorvärldsrekord i 60 skott liggande i fjol, var mindre nöjd med första läkarutlåtandet i Kalmar.

– Han sa att jag skulle byta jobb (personlig assistent) och lägga av med skyttet, typ så, berättar 20-åringen som nu ska träffa en specialist på handledsskador i Linköping.

Hur upplever du smärtan?

– Det är en slags "ilande" obehaglig smärta. Jag har gjort en magnetröntgen men den visade inget så det är svårt att sätta fingret på vad det är. Jag hoppas få ett svar snart, säger Erika Bengtsson.

David Winberg
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.