Fritt fall på Liseberg

5–3 till 5–7 på 518 sekunder.
FBC Kalmarsund föll fritt i Lisebergshallen.
– Två förluster mot Göteborg känns inte riktigt rättvist, säger Martin Willsund.
Nyheter • Publicerad 4 januari 2013
Matchen fungerade som en invigning till ungdomsturneringen Gothia cup. Ett stort antal spelare och ledare från CL98 och Färjestadens IBK utgjorde en bortaklack på en av långsidorna i Lisebergshallen.FOTO: PRIVAT
Matchen fungerade som en invigning till ungdomsturneringen Gothia cup. Ett stort antal spelare och ledare från CL98 och Färjestadens IBK utgjorde en bortaklack på en av långsidorna i Lisebergshallen.FOTO: PRIVATFoto: Paul Madej
Martin Willsund och Johan Wittbergs FBC Kalmarsund hade 5?3 i fickan men lyckades inte förvalta ledningen mot Göteborg i Lisebergshallen.
Martin Willsund och Johan Wittbergs FBC Kalmarsund hade 5?3 i fickan men lyckades inte förvalta ledningen mot Göteborg i Lisebergshallen.Foto: Paul Madej

FBC Kalmarsund var i en 4–3-ledning mot IBF Göteborg i den tredje perioden i premiären i Kalmar sportcenter i september. Då vände göteborgarna med tre raka mål.

Samma visa i går inför 1 037 åskådare i Lisebergshallen.

FBC hade med sig 5–3 inför den sista perioden men på 518 heta sekunder hade Göteborg gjort fyra raka mål fram till 7–5.

FBC:s oförmåga att stänga de här två matcherna har kostat poäng.

– När man tittar tillbaka på det så känns det givetvis surt – att de tog hand om alla sex poängen. Två förluster mot Göteborg känns inte riktigt rättvist, säger Martin Willsund.

FBC-forwarden, som bokfördes för två assist, var nöjd efter två spelade perioder.

– I andra kändes det skitbra. Det kändes som vi hade bra kontroll på dem och de skapade inte mycket. Men de fick kontra alldeles för mycket där i tredje. Det var precis det vi hade snackat om men de gjorde det bra. Nä, det var surt.

Adam Kallenberg sågade insatsen sista 20 minuterna.

– Ett totalras i den tredje perioden. De kunde sätta upp bollen på en ledig kille och fick på tok för många spelvändningar. Det var tråkigt och tyvärr uppträdde vi inte som ett lag i dag (läs i går kväll), säger FBC-tränaren som såg tendenserna sent i andra:

– Vi hade 5–3 där och då men det kändes inte bra ändå, vi gav bort initiativet alldeles för enkelt. I den tredje tog vi en tidigt utvisning och sedan var det i gång.

Kalmarsund fick en mardrömsstart och låg under med 2–0 innan matchklockan hade hunnit till tre minuter. Johan Wittberg och Krister Larsson såg dock till att det var kvitterat innan första 20.

Adam Jonsson reducerade till 7–6 i mitten av tredje och Johan Wittberg fixade ytterligare reducering i slutet men närmare än 8–7 kom inte FBC.

– Vi hade fina målchanser med 20-30 sekunder kvar. Det här var en tung förlust, det känns i hjärtat att ha kastat bort ett par förluster mot Göteborg, säger Adam Kallenberg.

Målen som knäckte FBC:

3.54: 4–5 Joakim Örneflo

6.15: 5–5 Mikael Johansson

8.56: 6–5 Gustav Fritzell

9.32: 7–5 Axel Wallin

David Winberg
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.