Fried antar utmaningen

Han har bara spelat några minuter i allsvenskan.
Men ikväll gör han sin andra match från start i Royal League.
- Det är en tuff match, men det ska bli en kul utmaning, säger 21-årige Jonas Fried.
Nyheter • Publicerad 16 februari 2006

Jonas Fried hade inte gjort mycket väsen av sig i a-lagssammanhang innan han oväntat fanns med i startuppställningen i hemmamatchen mot FC Köpenhamn.

Stark insats Men den orutinerade vänsterbacken gjorde där en så pass stark insats att han nu får chansen igen.

- Jag visste lite innan att jag nog skulle få spela mot Köpenhamn igen. Nanne har nämnt det för mig i veckan, säger Jonas Fried som inte räds det namnkunniga motståndet.

- Det är bara att köra, säger han.

Fotledsskadad Jonas Fried, som var fotledsskadad i början av februari, var inte med i startuppställningen mot Bröndby senast.

Men han blev inbytt med kvarten kvar - som forward.

- Jag blev lite paff när Nanne sa att jag skulle in och spela på topp, men jag hann inte tänka så mycket för allt gick så fort.

- Jag spelade forward när jag var yngre och har spelat det lite på träningarna nu också. Man vet ju hur man ska springa, men det känns lite konstigt att göra det när man är så ovan.

Men nu är Jonas Fried alltså tillbaka på vänsterbacksplatsen. Vem som ska spela till höger gav dock onsdagens träning inget svar på.

Daniel Pettersson började som högerback i "a-uppställningen" men bytte med Tobias Carlsson efter halva tiden. Niklas Kaldner stod över träningen på grund av halsont, men följer ändå med till Köpenhamn.

Testar i dag - Vi testar honom under morgondagen (läs i dag). Jag har stora förhoppningar att han ska kunna klara av att spela, säger Nanne Bergstrand som tar med sig Magnus Tappert som back-up i truppen om Niklas Kaldner inte skulle bli bättre.

Helt klart är att Mikael Blomberg, som tidigt tvingades kliva av i matchen mot Bröndby med en blödning i höften, inte kan spela.

Magnus Johansson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.