Fri entré kan ge klirr i kassan

Fullsatt - och därmed klirr i kassan.
Det är vad IK Oskarshamn hoppas på när de bjuder på fritt inträde vid hemmamatchen mot Rögle om två veckor.
- Jag skulle bli förvånad om det inte blir lapp på luckan, säger sportchefen Ola Hydén.
Nyheter • Publicerad 9 februari 2006

En krona för varje person som kommer till ishallen vid matchen mot Rögle den 23 februari. Det är vad företagen som är med i utmaningen "IK-kronan" betalar. I skrivande stund är ett 30-tal företag klara, men IKO kommer de närmaste veckorna arbeta febrilt för att få så många företag som möjligt att ställa upp.

Går ut till andra företag - Vi betar först av våra sponsorer, sedan går vi ut till alla andra företag i regionen, säger Ola Hydén.

När samma utmaning gjordes i Gislaved för ett par veckor sedan var det över 200 företag som nappade och hjälpte den skuldtyngda division 1-klubben att få ett välkommet tillskott i klubbkassan. IKO hoppas på något liknande.

Ponera att 100 företag skulle nappa på idén, samtidigt som det blir fullsatt (3 200 personer) så drar IK Oskarshamn in 320 000 kronor på IK-kronan.

Säg att det blir som i Gislaved, 200 företag, så kan IK Oskarshamn kvittera ut över en bra bit över en halv miljon kronor.

- Allt beror ju på hur många företag som ställer upp på det här och hur mycket folk det kommer, men givetvis hoppas vi kunna göra några fler kronor än vid en vanlig hemmamatch, säger Ola Hydén.

- Och gör vi inte det så har vi i alla fall gjort något för att visa vår uppskattning mot publiken.

Ola Hydén tycker att folk som inte sett så mycket hockey ska passa på att komma till ishallen.

"Trogen publik" - Vi har en trogen publik, men genom att bjuda på fri entré så vill vi väcka intresset hos dem som inte upptäckt oss. Det finns inte mycket i närheten som kan konkurrera med den nivå vi befinner oss på sportsligt.

l Annat nytt på IKO-fronten: Patrik Blomqvist anställts som marknadssäljare efter a-lagskaptenen Tomas Gustafsson och junioren Per Svensson har fått ta den vakanta backplatsen i a-truppen, som uppstod sedan Aki Tuominen försvann. Svensson är född 1988, mäter 190 centimeter i strumplästen och är fostrad i Virserums SGF.

Christian Gustafsson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.