Fel Kalmarhäst vann

Finalen av Stochampionatet blev en stor triumf för Kalmarägde Drillbit Ås, körd av Åke Svanstedt och tränad av Svante Båth.
Nyheter • Publicerad 23 juli 2012
Foto: 
Foto: 

Curt Dahl har ägt hästar i drygt 15 år och satsat hårt på unghästar. Segern i miljonloppet är den överlägset största segern.

– Det är utan tvekan det största jag varit med om och vilken häst, kusk och tränare, jublade Dahl.

Drillbit Ås tränas av Bergsåkers Svante Båth som har näsa för det här med unghästar. Vinnaren är född i USA hos John-Erik Magnusson och det var Curt Dahls fru som fattade tycke för hästen.

– Cecilia hittade henne på en äng och tyckte att hon var söt. Vi rådfrågade Svante och han gillade också hästen och då slog vi till.

Drillbit Ås brukar köras av Ulf Ohlsson men när han valde Askens Valencia fick Åke Svanstedt chansen och vann sitt första Stochampionatet – och sin seger nummer 6000 i karriären.

– Det här var fulländat. Jag är glad att jag fick köra den här hästen, det är jag tacksam för, sa Åke Svanstedt som vann hela sju lopp den här dagen.

Fredrik Perssons Chat Chip slutade tvåa efter en stark avslutning och belönades med en halv miljon.

– Som loppet blev kört är jag jättenöjd med andraplatsen och det är bara att lyfta på hatten för Åke Svanstedt, sade Persson.

Joakim Brundin
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.