FBC i publikmatch i Gothia cup

FBC Kalmarsund inviger vårsäsongen – och Gothia cup.
– Vi är på gång, säger Adam Kallenberg.
Nyheter • Publicerad 3 januari 2013
Foto: Mats Holmertz
Foto: Paul Madej
Foto: 

När FBC Kalmarsund kliver in i allsvenskans vårsäsong gör man det inför ett förmodligen fullt hus i Lisebergshallen i kväll. IBF Göteborg har öppnat upp portarna för alla deltagare i ungdomsturneringen Gothia cup och kustmötet med FBC Kalmarsund fungerar som ett startskott för jättecupen.

– Roligt att vi får spela en så kallad Gothiamatch och vi kan nog få en hel del stöd med tanke på att lag från både Färjestaden och CL är med i turneringen, säger Adam Kallenberg.

FBC Kalmarsund kommer till mötet med Göteborg med tre segrar av fyra i bagaget. Förlusten (i förlängning) kom mot serieledaren Växjö Vipers som springer mot superligan.

– Vi är på gång och har tränat på bra under uppehållet. Uppehållet har samtidigt varit bra för spelare som Elofsson (Jonas) och Knutsson (Mathias), de har haft skavanker och har fått vila.

Kallenberg sitter dock på två frågetecken inför kvällens match. Både Christofer Olaison och Niklas Nordh kan missa fajten på grund av sjukdom.

Hur bra koll har du på Göteborg?

– Jag har sett deras senaste match (Malmö) på film så jag har bra koll. Vi får exempelvis se upp med deras omställningar, det har vi pratat om.

De båda lagen möttes i premiären. Då ledde FBC Kalmarsund med 4–3 tidigt i den tredje perioden men Göteborg vände och vann med 6–4 i Kalmar sportcenter.

– Jag tycker att vi slarvade bort segern senast. Nu har vi chans till revansch och möjlighet att byta plats med dem i tabellen, säger Adam Kallenberg.

FBC Göteborg är tabellfemma på 18 poäng, FBC är sexa – en poäng efter.

David Winberg
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.