Färjestadens vändning värd mer än bara poäng

För det mesta innebär en vändning i sista perioden helt enkelt ett par räddade poäng.
Men dagens FIBK-upphämtning betydde så mycket mer.
Nyheter • Publicerad 18 oktober 2010

– Det här var monumentalt för oss, att vi lyckades vinna betydde allt, säger Färjestadens tränare Adam Kallenberg.

7–3-förlust mot Jönköping.

6–5-förlust mot Karlstad.

6–4-förlust mot Växjö.

Det var Färjestadens facit efter tre allsvenska matcher,

Och det såg länge ut att bli en fjärde förlust i helgens match mot Örebro. För efter en katastrofal första period låg Färjestaden under med hela 6–2 .

– Efter debaclet senast kom vi ut och spelade hur dåligt som helst. Helt ofattbart, vi var som ett gäng naiva scouter där ute, säger Kallenberg.

Men sen hände något. Färjestaden gjorde en riktigt bra andraperiod i vilken de fick in en 6–3-reducering. Sen i tredje perioden följde en stor laginsats där Ö-laget jobbade sig upp till 6–6. I förlängningen satte sedan Kasper Hydén dit 7–6 och bröt den tre matcher långa förlustsvit som Färjestaden hade inlett allsvenskan med.

– Det var inte poängen som var det viktigt utan sättet vi tog dem på – det kommer att hjälpa oss i framtiden. Nu kan vi ta med oss de två sista perioderna och bygga vidare på dem, säger Kallenberg.

Trots segern återfinns ändå Färjestaden längst ner i tabellen – men Kallenberg ser ingen anledning till oro.

– Vi har börjat så här dåligt en två-tre säsongen i rad nu och ändå kommit tillbaka. Så vi i laget är inte oroliga, vi vet vad vi kan och jag är övertygad om att vi kommer ligga bra till när serien summeras, säger Färjestadstränaren som däremot helst slipper fler tillställningar som denna.

– Det var helt otroligt. Man borde ha satt i sig en tre-fyra valium inför den här matchen. Jag kastades mellan hopp och förtvivlan under hela matchen men efter många om och men tog vi ju i varje fall hem det.

Örebro 6 (6, 0, 0)

Färjestaden 6 (2, 1, 3)

Jonas Elofsson 2, Niklas Nordh, Johan Nilsson, Pontus Stridh, Andreas Löttiger, Kasper Hydén.

Anton Rosander
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.