Sporten

Färdigvärvat för Kalmar FF

Sporten Artikeln publicerades

När brassarna Jael Ferreira Vieira och Ricardo Santos ansluter till KFF är truppen komplett.
– Vi kommer inte att ta in fler spelare. Då är vi klara fram tills att transferfönstret öppnar till sommaren, säger klubbchefen Svante Samuelsson.

OML:s spelaragent Lasse Lindell sa i tisdagens Barometern att Jaels övergång var klar och att han var redo att följa med och hjälpa 21-åringen den första tiden i Kalmar. Svante Samuelsson vill gärna men vågar inte sträcka sig så långt.
– Så länge något kontrakt inte är påskrivet så kan jag inte säga att det är klart. Med brassarna vill man nästan ha dem på plats innan man vet att allt är helt klart.
I onsdagens Sportbladet gick tidningen ut med rubriken att Kalmar FF betalar tio miljoner för att få affären att gå ihop. Sportbladet preciserar kostnaderna till 4,7 miljoner kronor för att hyra 50 procent av spelaren i två år och att Jael får 1,1 miljon kronor i sign on bonus samt en månadslön på 73 000 kronor.
– De uppgifterna stämmer inte alls. Jag kan bara dementera dem till 100 procent. Det här kommer att handla om ett lån, säger Svante Samuelsson, utan att vilja kommentera hur stor summa KFF satsar.
Svante Samuelsson har dagligen kontakt och diskussioner med Brasilien och hoppas att få Jaels underskrift på ett kontrakt de närmaste dagarna. Mycket talar då för att brassen ansluter till KFF-truppen under Copa del Sol i Marbella i början av februari.