Fabio vill till Kalmar

2007 fick Fabio Augusto nog och stack från KFF.
Nu drömmer ”kejsaren” om att få komma tillbaka och spela en avskedsmatch på Guldfågeln Arena.
Nyheter • Publicerad 16 januari 2013
Avslutet med Kalmar FF blev abrupt. Fabio Augusto stack utan att säga något till någon när han inte kände Nanne Bergstrands förtroende. Nu vill KFF-ikonen komma tillbaka och spela en avskedsmatch på Guldfågeln Arena. Arkivfoto: Henrik Eriksson  
Avslutet med Kalmar FF blev abrupt. Fabio Augusto stack utan att säga något till någon när han inte kände Nanne Bergstrands förtroende. Nu vill KFF-ikonen komma tillbaka och spela en avskedsmatch på Guldfågeln Arena. Arkivfoto: Henrik Eriksson  Foto: 

Det är i det nya numret av Offsides kultnummer med porträtt av elva allsvenska hjältar som är ute i butikerna nästa vecka som Fabio i en intervju över tolv sidor berättar om sin dröm.

Den 40-årige KFF-ikonen vill återvända och spela på Guldfågeln.

– Jag har sett bilder på den. Den blev verkligen snygg. Påminner om Allianz Arena i München. Det hade varit kul om jag blev inbjuden till att spela en avskedsmatch på den. Tänk dig ett all star team med mig, Cesar, Lasse Johansson och alla de andra, säger Fabio till Offsides reporter Henrik Brandão Jönsson.

Under sina nästan fyra säsonger i Kalmar FF såg Fabio till att lyfta laget till allsvensk toppnivå. Hemma i Camboinhas utanför Rio vill han nu tillbaka till Sverige för att inte minst få ett värdigt avslut. Då, 2007 valde han att bara lämna KFF utan att berätta det för någon.

– Jag kände att Nanne inte längre trodde på mig. Han hänvisade till att jag var skadad och spelade den där Rasmus i stället. Så jäkla skadad var jag inte.

I Offsides intervju minns han också tydligt det första mötet med Kalmar.

– När vi landat sa de att det var ytterligare fyra timmar bussresa till Kalmar. Jag tänkte: ”Vad fan är detta?” Sedan fick jag en lägenhet i ett skitområde där det bara bodde en massa invandrare. ”Nä, det här funkar inte”, tänkte jag. När jag också förstod att de inte skulle ge mig en bil röt jag till. Vet du vad de kom med då? En Fiat Punto! Fattar du, jag skulle köra runt i en jävla tjejbil.

Lasse Hansson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.