Erik Israelsson hjärtsjuk

Erik Israelsson har vuxit till en stöttespelare i KFF i år.
Nu missar han resten av säsongen på grund av hjärtproblem.
– Han ligger kvar på sjukhuset för undersökningar, men mår bra, berättar Kalmars sjukgymnast Kjell Svensson.
Nyheter • Publicerad 30 oktober 2010
Erik Israelsson drabbades av en överansträngd hjärtmuskel och ligger på sjukhus.
Erik Israelsson drabbades av en överansträngd hjärtmuskel och ligger på sjukhus.Foto: 

Erik Israelsson blev utbytt i förlängningen i cupsemifinalen mot Hammarby efter att satt den sena kvitteringen till 2–2. I bussen på väg hem började han känna smärtor i bröstet.

– Jag åkte i egen bil hem och han ringde mig och vi hade kontinuerlig kontakt under bussresan. Jag rådde honom att åka till sjukhuset när de kom fram till Kalmar om det inte kändes bättre.

Så blev också fallet och Israelsson har genomgått en rad undersökningar och ligger fortfarande kvar på Kalmar länssjukhus för observation.

– De har tydligen sett någonting i undersökningarna och efter vad jag förstått rör det sig om en lättare överansträngning i hjärtmuskeln.

Hur länge blir han borta?

– Han kommer inte spela mer i år, han kommer att vila i tre-fyra veckor, sen får han genomgå vissa tester för att se så att han är fullt frisk.

Finns det risk för att karriären är i fara?

– Jag har pratat med vår läkare, Anna Telleus och med Erik själv, och efter vad jag har förstått ska det inte vara någon fara om det inte är något värre än en överansträngning. Erik säger själv att han mår bra igen.

* Kalmar har en lång skadelista inför mötet med Häcken. En rad spelare är osäkra på spel och testas under dagens träning. Tobias Carlsson har ont i halsen och tränar inte i dag, men ska undersökas om han kan vara aktuell för spel på söndag.

Tobias Eriksson har fått en ny reaktion i sitt opererade knä.

– Det svullnar upp efter varje match. Han har lite överansträngningssymptom.

Daniel Mendes utgick med kramp i baksidan och har dessutom ljumskproblem. Abiola Dauda vilade mot Hammarby på grund av en liten bristning i framsidan på låret. Båda ska undersökas innan dagens träning.

Johan Larsson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.