En seger i grishockeyns tecken

En sällan skådad grismatch.
Matchvinnarna är givna då.
– Jag är stolt över laget, att vi klarar av att hålla oss lugna, säger Andreas Elofsson.
Nyheter • Publicerad 22 november 2010
Foto: 
Se men inte röra! Andreas Elofsson höll sig lugn.
Se men inte röra! Andreas Elofsson höll sig lugn.Foto: Paul Madej
Foto: Paul Madej
En match i Magnus Svenssons smak. Den tuffe forwarden styrde in mycket viktiga 2?1 i mitten av andra perioden när Vikings slog Kungälv med 4?2.
En match i Magnus Svenssons smak. Den tuffe forwarden styrde in mycket viktiga 2?1 i mitten av andra perioden när Vikings slog Kungälv med 4?2.Foto: Paul Madej

Det var världens längsta andraperiod. Diskussioner om i stort sett allting och ett Kungälv som, av någon anledning, åkte ut med halva laget på isen innan man bestämde sig för vilka fem som skulle in och spela vid varje avblåsning.

Lägg till en riktigt grinig och småful match som höll på att spåra ur.

Men Vikings tuffingar slängde aldrig handskarna.

De la sin energi på att avgöra istället.

– Ibland är det riktigt hårda och tuffa matcher och det köper man rakt av. Men i dag var det bara skitgrejer och inget kul alls. Du fick ha med dig när du var på isen att du kunde få en klubba i ansiktet och att ett knä kunde gå sönder när som helst. Som tur var blev ingen skadad, säger Andreas Elofsson.

Han satte 3–1 från blå i powerplay, med fem minuter kvar av andra perioden. Elofsson, i backposition, fick härlig träff och pucken satt i fel kryss för målvakten Axel Pietilä.

– Det är alltid bättre att försöka sätta den i det hörn han kommer i från när han gör sin förflyttning. Jag har haft en del sådana lägen tidigare och det var skönt att en trillade in, säger Elofsson.

En dryg minut tidigare hade en av lagets andra och kanske störste buffel gjort 2–1. Magnus Svensson slet sig fram framför mål och fick klubban på Marcus Mellströms projektil.

– Jag försökte komma in framför mål i alla fall. Sedan får jag bara Marcus skott på klubban, det var riktigt jäkla hårt och jag kände bara att skottet träffade mig, säger Magnus Svensson.

William Quist avslutade perioden med att styra in Anton Holmbergs skott med nio sekunder kvar till 4–1. Det var en urladdning i en period som i övrigt bara handlade om tjuvknep och fula efterslängar. Kungälvs stjärna Kristian Luukkonen, som i särklass var minst omtyckt i Victoriahallen, letade ständigt efter någon att få fightas med. Bara när Magnus Svensson kom ut på isen åkte Luukkonen ut och bytte.

– Äh, jag vet inte om det var så hemskt tufft där ute. Det var ingen som ville slåss med mig i alla fall, säger Svensson.

I morgon väntar det tuffaste som finns i den här serien, Kristianstad borta?

– Ja, det är ett riktigt bra lag. Men om vi håller det inom de ramar som vi ska så har vi en bra chans i alla fall, säger Magnus Svensson.

Henrik Eriksson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.