En fotbollscup blir två

En inomhuscup i fotboll på Annandagen har blivit två.
Nu kan båda de före detta samarbetande föreningarna IFK Kalmar och Färjestadens GoIF presentera sina egna julcuper.
Nyheter • Publicerad 16 december 2005

IFK Kalmar och Färjestaden har de senaste åren tillsammans arrangerat den traditionella inomhuscupen i Kalmar sporthall. När IFK Kalmar hoppade av förra säsongen så antog Färjestaden att samarbetet var över för gott och bjöd i år in till Länsförsäkringars cup i Färjehallen på Öland.

Upprörd Kool Allt utan IFK Kalmars vetskap. IFK-ordföranden Lennart Kool blev närmast vansinnig när han fick se och höra att Färjestaden gått sin egen väg.

- Jag ringde till dem tre gånger utan att få något svar. Men nu ska vi se till att den riktiga traditionella Annandagscupen i Kalmar kan utvecklas och bli ännu bättre, säger han.

De lokala fotbollsklubbarna har fått inbjudningar till båda turneringarna och det har varit många turer innan allt blivit klart, men det är det nu.

Båda turneringarna innehåller åtta lag. Färjestadens cup har lockat fler division 3-lag, men IFK Kalmars cup har betydligt bättre prispengar.

- Efter omständigheterna som varit så tycker jag det blev riktigt bra klass på vår cup, säger Färjestadens cupansvarige Roger Bernhardsson.

Ölands United För att fylla ut turneringen på Öland spelar där ett lag under beteckningen Ölands United.

- Det är Peter Boström som fått fria händer att sätta ihop ett lag av både gamla och unga spelare, förklarar Roger Bernhardsson.

Annandagscupen i Kalmar

Grupp 1

Kalmar AIK, Mönsterås, IFK Påryd, Hossmo BK

Grupp 2

Kalmar FF U, IFK Berga, Smedby, Mörbylånga

Prispengar: 1:a pris: 6 000 kronor, 2:a pris: 3 000 kronor, 3:orna: 1 500 kronor + utlottning av ett ställ med 15 byxor och 15 tröjor bland de lag som inte går till slutspel.

Anmälningsavgift: 1 200 kronor.

Länsförsäkringars cup i Färjestaden

Nybro IF, Färjestaden, Runsten/Möckleby, Glömminge

Lindsdal, Böda/Högby, Ljungbyholm, Ölands United

Prispengar: 1:a pris: 4 000 kronor, 2:a pris 2 000 kronor, 3:e pris: Hemligt pris från huvudsponsorn.

Lasse Hansson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.