Ely Tadéu klar för Kalmar FF

Brasilianske forwarden Ely Tadéu är klar för Kalmar FF.
Det enda som återstår nu är att alla papper till förbund och invandrarverk kommer fram
Nyheter • Publicerad 23 januari 2003

Både KFF och Vasco da Gama är överens om villkoren och KFF kommer att hyra 21-åringen den kommande säsongen. Ely Tadéu kommer till Kalmar 1 mars och får således sex veckor på sig innan seriestarten hemma mot Åtvidaberg 13 april.

- Innan alla papper är där de ska är ju ingenting helt klart, men vi och Vasco da Gama är i alla fall helt överens, säger sportkommitténs ordförande Thorbjörn Bogefors.

Klart är däremot inte övergångarna av Stefan Rodevåg och Christofer Bengtsson från IK Tord. Klubbarnas prislappar skiljer sig så mycket att ärendet nu är inlämnat till fotbollförbundets chefsjurist Christer Malmsten som ska sätta slutsumman.

Skiljenämnd avgör

- Vi anser att det inte finns några möjligheter att gå vidare mellan oss och Tord eftersom vi ligger så långt ifrån varandra. Därför får förbundet avgöra, säger Bogefors.

Även förra säsongen fick KFF gripa till utomstående part då övergångarna för Patrik Rosengren och Anton Holmberg skulle fastställas. Den gången handlade det om en övergångskommitté.

- I detta fallet är inte Tord anslutet till SEF (Svensk Elitfotboll) och därför blir det skiljenämnd i stället, säger Bogefors.

Inom två veckor ska en prislapp vara fastställd.

JÖRGEN STRÖM

Jörgen Ström
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.