Elmander vill sänka KFF

Förra sommaren skulle han rädda Kalmar FF kvar i allsvenskan.
I kväll vill han skjuta samma lag ur Svenska Cupen.
- Det vore inte fel att avgöra, säger Patrik Elmander, 24
Nyheter • Publicerad 28 maj 2003

Utlånad till KFF från Örgryte i fjol. Nu är han utlånad till Gais i division II för att göra ett ärligt försök att få fart på sin fotbollskarriär igen.

- Kände väl inför årets säsong att det skulle bli tufft att platsa i Örgryte och när jag fick chansen att spela i Gais kändes det rätt. Jag känner många i laget - och min lillebror (Peter) spelar ju i Gais, säger Patrik.

Insamling

Och han har fått fansens kärlek direkt. Så pass att supporterklubben Makrillarna hittills samlat in 115 000 kronor för att så småningom kunna hjälpa Gais att köpa loss Patrik Elmander från Örgryte.

- Det känns fantastiskt att de gör något sådant. Klart att man trivs i en sån klubb.

Gais har inlett säsongen skapligt och har toppkänning i tabellen. Laget är serie-favorit i västkusttvåan - med all rätt. Truppen innehåller en hel del kända profiler.

Förutom Elmander själv finns spelare som Morgan Nilsson, Mathias Gravem, Ville Viljanen, Stefan Vennberg och Anders Holmberg. Samtliga med allsvensk rutin.

- Jag tror att vi har den bästa truppen av alla division II-lag och på sikt tror jag det ska ge resultat. Målet är att gå upp i Superettan den här säsongen, säger Patrik.

Sextondelsfinal

I kväll väntar dock Kalmar FF i cupens sextondelsfinal. Gais har valt att inte högprioritera cupen den här säsongen utan allt krut läggs på serien.

Därför kommer några spelare att vila i kväll.

- Stefan Vennberg börjar på bänken dessutom vilar både Ville Viljanen (lårskadad) och Morgan Nilsson, säger Patrik Elmander som kommer att bilda anfallspar med Mathias Gravem.

Men för Elmander själv är kvällens match lite extra, förstås.

- Självklart. Jag har skickat ett SMS till "Bagarn" och frågat om han ska fortsätta på topp. Givetvis vore det skönt att slå Kalmar FF - även om jag vet att det blir en tuff match för oss. Men på hemmaplan kan vi definitivt skrälla, tror Patrik.

Jörgen Ström
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.