Tobias Carlsson återvänder till Kalmar FF.
Och uppgiften är solklar.
- Det känns superbra att få vara med och etablera KFF i allsvenskan, säger 28-åringen
Nyheter • Publicerad 15 november 2003

Därmed har Kalmar FF gjort klart med det första nyförvärvet inför comebacken i allsvenskan. Ett nyförvärv som håller hög klass - under de tre åren i norska Tippeligalaget Molde FK har Carlsson varit en av nyckelspelarna. Ett bevis på detta är att Molde hemskt gärna ville behålla sin fysiskt starke mittback.

- Jag hade tjänat betydligt mer pengar, men det känns som tre år i Norge får räcka. Allsvenskan lockar betydligt mer. Det ska bli riktigt roligt att få spela i Kalmar FF igen, säger Tobias Carlsson som har skrivit på ett treårskontrakt.

Tobias Carlsson hade även ett kontraktsförslag från en annan europeisk klubb.

- Tre år i Kalmar lockade mer än ett år till i Europa. Jag är säker på att det här var det bästa alternativet.

När Tobias Carlsson lämnade KFF gick han som Bosman (gratis) och nu återvänder han som Bosman. Därmed behöver inte Kalmar FF betala ett öre till den norska klubben.

28-åringen har varit ordinarie i Moldes fyrbackslinje under de tre åren i Norge. Men han har missat säsongsavslutningen och Uefacupfesten mot Boavista.

- Det är trist. Men jag har inte haft någon allvarlig skada. Jag opererade menisken förra veckan och ska rehabträna året ut. Så i januari kan jag gå för fullt igen.

Har du blivit en bättre fotbollsspelare sedan du lämnade Kalmar?

- Bättre och bättre vet jag inte. Men jag tycker att jag står mig bra när vi möter Rosenborg. Jag är väl inte lika ung och vild längre, i stället spelar jag klokare. De tre åren i Norge har gett mig bra rutin, säger Tobias Carlsson, som tillsammans med sambon Sabine och dottern Felicia, flyttar tillbaka till Kalmar om ett par veckor.

Kalmar FF:s sportchef, Thorbjörn Bogefors, var en nöjd man i går.

- Första pusselbiten är på plats. Nu jobbar vi vidare med att spetsa truppen ytterligare, säger han.

Ulrik Sandebäck
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.