Dedé såg rött i Norge

Dedé Anderson har hamnat i blåsväder igen.
I söndagens träningsmatch knockade Kalmar FF:s förre brasse en motspelare och fick rött kort.
Nyheter • Publicerad 28 mars 2006
Dedé Anderson under matchen mot AIK 2004 som kostade honom fem matchers avstängning.
Dedé Anderson under matchen mot AIK 2004 som kostade honom fem matchers avstängning.Foto: arkiv david bergström

Det var under en träningsmatch med sin nya norska klubb, Ålesund, som Dedé Anderson tappade humöret.

Ålesund mötte ärkerivalen Molde och det brukar betyda tuffa och hårda matcher.

Enligt norska tidningen VG blev Kalmar FF:s förre brasilianske stjärna tacklad bakifrån av motspelaren Toni Kallio i slutet på första halvleken. Dedé tände då till, vände sig om och slog till den finske landslagsspelaren Kallio så hårt att han föll ihop på gräset.

Rött direkt Förre Kalmar FF-spelaren Marcus Andreasson spelar nu i Molde och kommenterar händelsen så här:

- Kallio kom in riktigt sent i tacklingen och Dedé tyckte den var ful, det är förståligt. Sen såg jag inte vad som hände, men om han knuffade Kallio tycker jag att det var befogat. Slog han till honom, som folk säger, så är det verkligen att överreagera, säger han till Sportbladet.

Det röda kortet kom direkt och Dedé Anderson fick lämna planen. Utvisningen visade sig bli avgörande, ställningen var 1-1 när Dedé visades ut. Sedan vann Molde träningsmatchen med 2-1.

Det är inte första gången Dedé Anderson hamnar i blåsväder.

När han spelade i Kalmar FF blev han avstängd fem matcher efter att han under en allsvensk match på Fredriksskans sommaren 2004 ha skallat AIK-spelaren Stefan Ishizaki.

(Barometern-OT)

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.