Debut för Fredrik Petersson i U21-landslaget

Fredrik Petersson i U21-landslaget.
I går presenterade förbundskaptenen Tommy Söderberg den svenska truppen med en 19-årig debutant från Kalmar FF.
Nyheter • Publicerad 22 februari 2006

- Jag låter väl kaxig om jag inte säger att jag är överraskad, men det kändes väldigt bra på U21-lägret i Växjö, säger KFF-mittfältaren.

Fredrik Petersson är en av fyra debutanter som nu får chansen i U21-landslagets landskamp borta mot Irland den 28 februari.

- Lång och gänglig. Har otroligt härliga fötter. Han är väldigt trygg med bollen och är kraftfull, trots sin fina teknik, motiverar Tommy Söderberg uttagningen av KFF-spelaren.

Fredrik Petersson var i går jublande glad och stolt.

- Ja, ser man till vilka de andra spelarna i laget är och sedan är jag där, då är det klart att det känns jättekul.

De övriga tre nya spelarna i årets första U21-trupp är Jesper Arvidsson, Elfsborg, Marcus Berg, IFK Göteborg och Labinot Harbuzi, Feyenoord.

Intressant år U21-landslaget har ett intressant år framför sig. I augusti drar kvalet till nästa års EM-slutspel i Holland i gång. Närmast efter landskampen mot Irland väntar ett läger med två matcher i maj. Klart är att Finland blir den ena motståndare.

- Nu när man blivit uttagen hoppas jag förstås även att jag får spela, men jag har inte själv pratat med Tommy Söderberg och vet ingenting mer än att jag är uttagen.

Fredrik Petersson kommer efter matchen den 28 februari i Drogheda i nordöstra Irland att flyga ner och ansluta KFF-truppen som är på träningsläger i spanska La Manga

LASSE HANSSON

Lasse Hansson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.