Charles Franzén - hett tränarnamn för IKO

Alla undrar vem som ska träna IK Oskarshamn nästa säsong.OT kan i dag avslöja att Charles Franzén, 41, är ett hett alternativ.
Nyheter • Publicerad 21 mars 2006
Charles Franzén - IKO:s nye tränare?
Charles Franzén - IKO:s nye tränare?Foto: 

Stockholmaren Charles Franzén är steg 4-utbildad och har de fem senaste åren tränat HV71:s J20-lag. Nu har han bestämt sig för att gå vidare i tränarkarriären.

Det hetaste alternativet: IK Oskarshamn.

- Jag var i Oskarshamn i tisdags förra veckan och pratade med Ola (Hydén) och några herrar i sportrådet.

Vad kom ni fram till?

- Vi kände på varandra. De hade en hel del frågor och jag hade en hel del svar. Jag har även pratat lite lätt med Ola i dag (läs; i går).

Har du något konkret anbud från IKO att ta ställning till?

- Nej, men vi har kollat eventuell bostad och lite sådana bitar. Vad jag förstått har de ytterligare något tränaralternativ.

Varför lämnar du HV71?

- Jag har hela tiden haft en nära kontakt med a-laget i HV och jag kände väl att det var min tur att kliva upp tillsammans med Pelle (Mårts), så när de plockade in "Flygis" (Göran Sjöberg) som assisterande blev jag besviken. Jag accepterar det, men kände att det var dags att röra på sig.

Har du andra alternativ?

- Ja, några stycken, men Oskarshamn är det mest intressanta.

Om Charles Franzén - som förutom HV även tränat Vallentuna, Stocksund och Danderyd/Täby - blir IKO:s nye tränare skulle det kunna stärka banden till samarbetsklubben HV71 ytterligare.

Franzén/Ekroth - HV tycker det skulle vara positivt att ha en man de vet vem det är i Oskarshamn. Det skulle underlätta för dem när de ska släppa spelare och så.

Enligt vad OT erfar är en tänkbar lösning att Franzén delar tränarsysslan med Peter Ekroth.

- Jag är mer en förstetränare, men ser ingen prestige i det och varken jag eller Peter skulle nog ha något emot det i så fall. Vi har pratat en del med varandra senaste tiden - det är en go kille, säger Franzén.

Peter Ekroth:

- Jag känner "Challe" väl sedan min tid i Stockholmshockeyn, men jag har inte en aning om vi ska träna IK tillsammans. Jag har i alla fall inte skrivit på något kontrakt.

Christian Gustafsson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.