Bowlingtalangen Jenny Johansson klar för EM

Nu är det klart.
14-åriga Jenny Johansson från Kalmarkäglan bowlar på Junior-EM i april.
Nyheter • Publicerad 17 februari 2006

- Det har alltid varit min dröm att ta en plats i landslaget. Och nu har jag gjort det, säger Kalmartjejen som blir klart yngst i det svenska laget när mästerskapet avgörs i Köpenhamn.

Totalt är det tolv unga bowlare som under två sammankomster har kämpat om de sex JEM-platserna. Allsvenska Kalmarkäglans talang vågade inte tro att hon skulle lyckas uppnå sin dröm.

- Jag kan knappt tro att det är sant. Det är jätteroligt, verkligen.

Fick beskedet i onsdags Förbundskapten Stefan Yngström lämnade det glädjande beskedet i onsdags kväll.

- Vi har många unga talanger runt om i landet och Jenny imponerade verkligen under lägret i Eskilstuna, säger förbundskapten Stefan Yngström på Svenska bowlingförbundets hemsida.

Junior-EM avgörs i Köpenhamn 8-17 april. Jenny Johansson kommer att tävla individuellt och i flera olika lagupsställningar som till exempel två- och tremannalag.

Hur ska du förbereda dig inför äventyret?

- Det blir mycket träning hemma med pappa som är min tränare. Jag kommer att träna en hel del teknik. Sedan blir det en träff med de andra landslaget i mitten av mars. Då ska vi umgås och spela tillsammans några dagar för att lära känna varandra.

- Vi kommer också att spela en landskamp mot Danmark i den hallen där EM går.

Hur tror du det går för dig på EM?

- Ingen aning.

Annelie Frank
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.