Bergstrand inför kvalreturen: "Viktigt med attackvilja"

Osijek lär gå för det. Nanne Bergstrand är beredd.
– Det är viktigt att vi själva har en stor attackvilja, säger Kalmar FF-tränaren.
Nyheter • Publicerad 25 juli 2012

Efter 3–1 borta mot Osijek för en vecka sedan har Kalmar FF ett utmärkt läge att nå den tredje kvalomgången i Europa league. På torsdag är det returdags på Guldfågeln Arena och Nanne Bergstrand räknar med en kroatisk offensiv från start.

– Vi har ett bra utgångsläge men det är inte klart. De måste attackera, samtidigt är det viktigt att vi inte bara accepterar det utan att vi står upp och inte faller tillbaka för långt i banan, säger KFF-tränaren.

Finns det kvaliteter i Osijek som stressar dig?

– Nä, det är inte många kvaliteter som stressar mig i nåt lag men jag kan konstatera att det är ett bra lag offensivt som anfaller med väldigt många spelare. Det betyder samtidigt att man lämnar blottor bakåt.Det är viktigt att vi själva har en stor attackvilja, säger Nanne Bergstrand.

KFF-tränaren gör en truppförändring jämfört med allsvenska mötet borta mot Elfsborg senast. Petter Wastå är tillbaka i stället för Lucas Hägg Johansson som back-up till Etrit Berisha.

KFF-truppen (19 spelare):

Etrit Berisha, Markus Thorbjörnsson, Erik Israelsson, Paulus Arajuuri, Henrik Rydström, Sebastian Andersson, Kristoffer Fagercrantz, Abiola Dauda, Emin Nouri, Jörgen Skjelvik, Daniel Mendes, Jonathan McDonald, Archford Gutu, Melker Hallberg, Papa Diouf, Ludvig Öhman, Måns Söderqvist, Nenad Djordjevic, Petter Wastå.

David Winberg
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.