Berga bäst inför 2 532

IFK Berga kan kalla sig derbykungar efter klara 4–1 mot Lindsdal inför hela 2 532 åskådare på Guldfågeln Arena.
– Jag hoppas det här var ett trendbrott, säger Bergatränaren Ola Petersson.
Nyheter • Publicerad 16 maj 2014

Lindsdal var bäst första kvarten och det var också då som Carl Sahlén nickade in 1–0. Men sedan var det Bergas match inför 2 532 personer i division 2-derbyt på Guldfågeln Arena.

I minut 22 klev Mathias Jung in från vänsterkanten och placerade en höger i bortre förbi Fredrik Karlsson och strax efter paus satte Fredrick Roskvist 2–1. Marcus Mårtensson (frispark rakt i mål från kanten) och Emil Sjöstedt (nick) gjorde 3–1 respektive 4–1 till nykomlingen som tog första trepoängaren efter fem raka förluster.

– Det är klart att man är nöjd nu. Vi hade förlorat fem raka och jag hoppas det här var ett trendbrott, säger Bergatränaren Ola Petersson.

Lindsdalstränaren Johan Israelsson hade lätt att hålla sig för skratt efter slutsignalen:

– Vi var så otroligt dåliga försvarsmässigt över hela banan, vi vek ner oss i duellerna, vi sprang inte, vi tog inte jobbet. Jag är otroligt besviken på insatsen.

Läs mer om derbyt i tidningen i morgon lördag.

 

Lindsdals IF–IFK Berga 1–4 (1–1)

Målen: 1–0 Carl Sahlén, 1–1 Mathias Jung, 1–2 Fredrick Roskvist, 1–3 Marcus Mårtensson, 1–4 Emil Sjöstedt.

Publik: 2 532 på Guldfågeln Arena.

David Winberg
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.