Bandy Smålands-DM

Smålands-DM var i helgen tillbaka för första gången sedan 2007 och platsen var Tjustkulle i Vetlanda. Åtta lag gjorde upp om titeln och inga allsvenska lag förutom just Vetlanda var på plats. Lagen fick handicap två mål per division. Trots detta så talade förhandstipset för hemmalaget i final mot antingen Stjärnan eller Tjust. Dessa båda möttes också i semifinal och där gjorde Stjärnan historien kort då man vann med hela 12-3. Vetlanda i sin tur vann planenligt sina matcher och fram till finalen gjorde laget 65 mål.
– I finalen blev det som väntat. Vi hängde med i en halvtimme men sedan hade vi inte en chans, konstaterar Per Folkesson, lagledare i Stjärnan. Vi hade inte spelat på stor plan innan helgen plus att det skiljer väldigt mycket.
Stjärnan har tränat i ishallen och det här var deras första kontakt med fullplansspel.
– Vi har tappat fyra ordinarie spelare från förra säsongen och vi hade några unga killar som debuterade i helgen. Vi har mycket positivt att ta med oss hem från turneringen, sammanfattar Folkesson.
Nyheter • Publicerad 18 oktober 2010

Stjärnan (fem matcher): Vladimir Charykov 13, Valery Savichev 12, Tobias Bäckman 5, Sebastian Hägerström 3, Robin Björnholm 3, Viktor Olsson 3, Christian Åström 2, Rasmus Johansson, Jakob Odén

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.