Båda systrarna Algotsson uttagna till OS

Sara Algotsson Ostholt var så gott som självklar. Men storasyster Linda har gjort vårens OS-race med nya hästen La Fair. Nu är båda uttagna till OS i London.
Nyheter • Publicerad 27 juni 2012
Det blir två systrar Algotsson i OS i London. Både Sara Algotsson Ostholt och Linda Algotsson är uttagna.
Det blir två systrar Algotsson i OS i London. Både Sara Algotsson Ostholt och Linda Algotsson är uttagna.Foto: 

Det blir två systrar Algotsson i OS i London i juli.

Sara Algotsson Ostholt och Wega har varit i stort sett självklara OS-delatagare med tanke på den övertygande ridningen de presterade hela förra året – och fortsatt prestera i år.

Den stora skrällen är storasyster Linda Algotsson som så sent som i höstas inte ens var påtänkt av förbundskaptenerna. Orsak: hon hade ingen tillräckligt bra häst.

Men Linda Algotsson och lånehästen från lillasyrran, La Fair har, visat hela våren att de definitivt vill vara med i racet. OS-kvalen klarades av i första försöken och i sista tävlingen i Luhmühlen blev Linda

Algotsson och La Fair 13:e ekipage och därmed tredje bästa svenskar. Det räckte för att övertyga förbundskaptenen Gunilla Fredriksson som idag, onsdag presenterade fyra av fälttävlansryttare till OS-laget.

Förutom Sara Algotsson Ostholt och Linda Algotsson är Niklas Lindbäck och Malin Petersen klara för OS. Den femte fälttävlansryttaren tas ut den 8 juli.

Lotta Nyberg
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.