Årets första förlust för Nybro

@Ingress:Sviten stannade vid tre raka segrar i allsvenska fortsättningsserien.
I går tog det stopp för Nybro Vikings när Örebro vann med 4–3.
– Det var mycket kamp. De vann för att de var hetare, konstaterar Vikings-tränaren Lenny Eriksson.
Nyheter • Publicerad 20 januari 2003

@Bröd:Det blev en jämn, tuff och inte särskilt välspelad drabbning mellan två av hockeyallsvenskans formstarkaste lag. Till slut var det tillfälligheter som avgjorde till Örebros fördel.

– Alla lag jobbar för livet i den här serien. Det är uddamålssegrar och förlängningar i var och varannan match, säger Lenny Eriksson.

Efter en svängig första period stod det, ganska rättvist, 1–1 sedan lagen turats om att ha initiativet.

I andra perioden kom sedan ett par sekvenser som skulle visa sig bli matchavgörande:

? Nybro inledde perioden i powerplay och skakade fram fyra mycket fina avslut, utan att kunna näta.

? Vikings redde ut ett numerärt underläge när Henric Gustavsson blev utvisad för hakning.

? Omedelbart efter att Gustavsson kommit tillbaka in på isen fick Juha Salmu åka till utvisningsbåset och då small det. Mikael Olsson satte 2–1.

– Vi orkade inte stå emot två powerplay i rad. Och sedan minuterna efter 2–1 vann de en tekning i vår zon, sköt och styrde in 3–1, säger Lenny Eriksson.

I det läget var Örebro på väg att avgöra matchen helt, men Henrik Persson lyckades ändå skapa hopp i bortalägret genom att slå in ett smörpass från Anders Hultdin till 3–2.

Men Nybro kom inte närmre än så – det var Örebro som gjorde nästa mål. Halvvägs in i slutperioden kunde Nybroförsvaret inte få undan pucken och Henrik Löfsäter skickade in den i maskorna bakom en skymd Sami Lehtinen.

Jonas Nilsson reducerade i powerplay, men sedan var det stopp.

Närmast en kvittering kom Martin Johansson när Nybro tagit ut Sami Lehtinen i slutminuterna.

– Det är bara tillfälligheter som avgör en sådan här match. Men jag tycker inte att vi kom upp i den intensiteten som jag vill se, säger Lenny Eriksson. (Barometern-OT)

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.