Äntligen stämde allt

Tre viktiga poäng i bottenstriden.
Men för "experimentet" FBC Kalmarsund betydde storsegern mot Olofström otroligt mycket mer.
– Äntligen fick vi ihop alla bitar, jublar lagkaptenen Sara Nyström.
Nyheter • Publicerad 27 oktober 2011
Emma Andersson prickade in viktiga 2?1 direkt i andra perioden för Kalmarsund. Målet löste upp många nervknutar i hemmalaget som sedan körde över Olofström och vann med 7?2.
Emma Andersson prickade in viktiga 2?1 direkt i andra perioden för Kalmarsund. Målet löste upp många nervknutar i hemmalaget som sedan körde över Olofström och vann med 7?2.Foto: Mats Holmertz

Sammanslagningen mellan Färjestadens IBK och CL98 har varit långt ifrån smärtfri. Nya FBC Kalmarsund hade bara gett en seger och på fem matcher inför gårdagens match. Spelmässigt har dalarna varit för djupa och topparna för få – fram till i går.

Inför hemmapubliken i Kalmar Sporthall fick Kalmarsund plötsligt allting att stämma.

– Det känns så jäkla gött, speciellt att vi spelade bra genom hela matchen. Trots att vi har förlorat mycket i början har spelet varit hyfsat, men det har inte klaffat genom hela matcherna, säger lagkaptenen Sara Nyström.

Tränaren Daniel Redenheim kunde bara instämma.

– Jag skulle inte vilja ändra någonting i den här matchen. Hoppas det här var proppen ur. Den största anledningen till segern är jobbet vi gör utan boll. Det ger trygghet i anfallsspelet också, man vågar spela med små marginaler eftersom man vet att det finns täckning bakom.

Kalmarsund spelade extremt aggressivt genom hela matchen och radade upp chanser från första minuten. Trots det stod det bara 1–1 efter första perioden. I andra perioden började Kalmarsund hittar rätt med avsluten och kunde dra ifrån till 4–1 mot ett allt mer frustrerat Olofström som inte orkade stå emot i tredje perioden.

Sara Nyström är äldst i laget, men det syntes inte på planen där hon stundtals var överallt.

– Jag är ju jätteäldst i det här gänget, men jag har fått ligga i och träna ännu hårdare, det behövs när man blir äldre. Det här är första året jag får vara fri från skador, nu känns det riktigt bra, säger den elitseriemeriterade 28-åringen.

Tränaren Daniel Redenheim hyllade sin lagkapten efteråt.

– Hon får ta väldigt mycket ansvar i det här unga laget, men det påverkar hennes spel. Jag tror det var länge sedan hon var så här bra.

FBC Kalmarsund 7 (1,3,3)

Olofström 2 (1,0,1)

Johan Larsson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.