Ännu ett bakslag för Davenport

IKO:s tilltänkta förstamålvakt, Troy Davenport, har fått ett nytt bakslag efter hjärnskakningen.
– Jag räknar inte med Troy inom överskådlig framtid. Vi måste ha in en ersättare, säger IKO-tränaren Fredrik Söderström.
Nyheter • Publicerad 10 oktober 2011
Troy Davenport har återigen drabbats av ett bakslag efter sin hjärnskakning.
Troy Davenport har återigen drabbats av ett bakslag efter sin hjärnskakning.Foto: Per Hammenvik

Det har varit många om och men kring Troy Davenport efter hans hjärnskakning för en och en halv månad sedan. Den senaste veckan har han tränat för fullt och det har sett ut som han varit på väg tillbaka på allvar.

I helgen kom dock dystra bulletiner i IKO:s målvaktsfråga.

– Troy ringde mig och var väldigt bekymrad. Han körde lördagsträningen för fullt, men fick ett rejält bakslag efteråt. Det var inte att han var lite dåsig eller så, utan det var rejäl huvudvärk, säger Fredrik Söderström, som nu får invänta en medicinsk undersökning av sin amerikanske målvakt.

– Jag räknar inte med Troy inom överskådlig framtid, så mycket kan jag säga.

För IKO innebär det här att en ny målvakt måste in – å det snaraste.

– Om det sedan blir kortsiktigt eller långsiktigt får vi se. Men läget är akut. Inte så att jag inte litar på Alexander Bengtsson, han har gjort det med bravur och över förväntan så här långt, men vi kan inte begära att han ska bära oss i 52 omgångar. Och tittar man runt hörnet så väntar en tyngre period med många tuffa matcher.

Vad finns det för alternativ?

– Allt från elitserieklubbarnas tvåor och treor, till konkurrenter som målvakter som hamnat i frysboxen, duktiga juniormålvakter och utländska namn.

Meriterade målvakter som Björn Bjurling och Christopher Heino-Lindberg är lediga?

– Ja, vi har pratat om dem, dock inte på något sätt med dem. Även en sådan som Petter Sandström finns på marknaden. Visst skulle de kunna gå in hos oss och göra det bra några matcher, men samtidigt ska man komma ihåg att målvakter som är utan kontrakt vid den här tiden på säsongen är det av en anledning.

Christian Gustafsson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.