Alstermo kontrade sönder Wasaiterna

Alstermo ledde bara med ett mål i halvtid. Det blev ändå stora siffror till slut. I andra halvlek kontrade hemmalaget sönder Wasaiterna totalt.
Nyheter • Publicerad 17 oktober 2011
Skyttekungen Daniel Steen gör sitt nionde mål för kvällen.
Skyttekungen Daniel Steen gör sitt nionde mål för kvällen.Foto: Annie Svensson
Alstermos Johan Svensson och Jonas Jonasson sätter stopp för Wasaiterna.
Alstermos Johan Svensson och Jonas Jonasson sätter stopp för Wasaiterna.Foto: Annie Svensson

Det är heller ingen slump att det var just kontringarna som avgjorde matchen.

– Det är vårt enda fokus. Försvara sig oerhört bra och sedan snabba omställningar. Får vi inte en kontring ska vi ta det väldigt lugnt i anfallsspelet och det har funkat jättebra de två senaste matcherna, säger Alstermotränaren Peter Hedin.

Matchen började annars med ett målövertag för Wasaiterna. Alstermo vände före paus och hade 13-12 med sig till vilan. Det var irriterat på planen med många tvåminutersutvisningar.

– Domarna plockade utvisningar på allt som rör sig. En nivå de inte kan hålla genom hela matchen. Därför beordrade jag ännu mer aggressivt spel från vår sida i andra halvlek, berättar Peter Hedin.

Ordern gav verkligen resultat. Stefan Berg spelade bra i hemmamålet och Alstermo sprang ifrån till 21-14. Sedan var matchen avgjord.

– Jag tror vi gjorde 18 mål på snabba omställningar under matchen, säger Peter Hedin, som också berömmer Daniel Steen och Johan Svensson.

Annars är han mest orolig för att Mikael Blom slutade matchen med en ispåse efter en smäll på armbågen.

– Det är inte bra. Vi har en ganska tunn trupp.

Handbollsettan

Alstermo 31 (13)

Wasaiterna U 23 (12)

Pontus Persson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.