Annons

Allsvensk klubb jagar Fredriksson

Stefan Rehn ringde i söndags – och gav Amanda Fredriksson en tidig julklapp. 21-åringen ska provträna med allsvenska Jitex i januari.
Nyheter • Publicerad 20 december 2012
Allsvenska Jitex har bjudit in IFK Kalmar-forwarden Amanda Fredriksson till träning i januari.
Allsvenska Jitex har bjudit in IFK Kalmar-forwarden Amanda Fredriksson till träning i januari.Foto: Mats Holmertz

17 mål i söderettan och en tredjeplats i skytteligan har gett eko. Allsvenska Jitex, som slutade nia med fyra poängs marginal från nedflyttning, vill se IFK Kalmar-forwarden Amanda Fredriksson i aktion i början av januari.

– Stefan Rehn (Jitex tränare) ringde i söndags så det är väldigt nytt. Han undrade om jag var intresserad av att komma dit och träna och det är klart att jag inte säger nej till det, säger Fredriksson.

Annons

21-åringen ska vara med på tre pass med Mölndalsklubben som hade det svårt med målskyttet (26) i årets allsvenska.

– Det känns givetvis jätteroligt och det är en bra möjlighet för mig. Oavsett vad det än blir så kommer jag att vara en erfarenhet rikare. Jag ska testa på det här och se vad det leder till, säger Amanda Fredriksson.

Vad händer nu?

– Vi var lite lediga efter seriens slut men vi har varit i gång sedan i slutet av november. Det är relativt tuff träning nu men jag antar att den kommer att bli tuffare här framöver.

Amanda Fredrikssons kontrakt med IFK går ut vid nyår.

Kristofer Nilsson, sportchef i IFK Kalmar:

– Amanda ledde skytteligan ett tag den här säsongen och hon har uppmärksammats en hel del så det är naturligt med Jitex intresse. Samtidigt vill vi behålla Amanda, hon har fått vara skadefri och har gjort det bra. På sikt är hon en allsvensk spelare.

Hur är statusen med Madesjös Lisa Malmström?

– Vi vill ha hit Lisa och hon vill hit. Vi försöker fortfarande hitta en lösning med ett dagjobb, säger Kristofer Nilsson.

David Winberg
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons