Annons

Ukrainsk trippel – Modin på tionde plats

Svenske Zebastian Modin och guiden, före detta sprintstjärnan Emil Jönsson Haag, slutade på en tionde plats i sprinten i skidskytte i Peking.
Skidor • Publicerad 5 mars 2022
Zebastian Modin blev tia i skidskyttesprinten.
Zebastian Modin blev tia i skidskyttesprinten.Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Vitaliy Lukyanenko från Ukraina tog guldet och även silvret och bronset gick till det krigshärjade landet genom Oleksander Kazik och Dnytro Suiarko.

De tre ukrainska medaljörerna var märkbart rörda efter målgången.

Annons

– Det är fantastiskt och man ser också att flera av dem är väldigt rörda. Det måste vara en otrolig känslomässig berg- och dalbana att försöka glädja sig här samtidigt som det pågår ett krig där hemma, stark insats, säger SVT:s expert Helene Ripa.

Modin sköt tre bom i första skyttet och var efter det på en tionde plats. Efter andra skyttet, med två bom, var Zebastian kvar på en tionde plats vilket också blev hans slutliga placering.

Zebastian Modin tillhör klassen B1 i både längdskidor och skidskytte, det innebär nästan total synnedsättning. Alla åkare bär ögonskydd och en guide åker före och ger muntliga instruktioner längs banan.

Fakta: Zebastian Modin

Född: 20 juni 1994 (27 år)

Klubb: Östersunds SK.

Främsta meriter: Två brons och tre silver från Paralympics. Två VM-guld (2017, 2019) och ett VM-silver (2013) i sprint. VM-silver, 20 kilometer (2017). VM-silver i stafett (2017).

Klass: Tävlar i klassen B1 i skidskytte och längdskidor, det innebär att idrottarna har nästan total synnedsättning. Alla åkare bär ögonskydd och en guide åker före och ger muntliga instruktioner längs banan.

Fakta: Zebastian Modin

Måndag 7 mars: Längdskidor, 20 kilometer (03.00).

Tisdag 8 mars: Skidskytte, 10 kilometer (07.00).

Onsdag 9 mars: Längdskidor, sprint (kval 03.00, semifinal och final 05.00).

Fredag 11 mars: Skidskytte, 12,5 kilometer (07.05).

Lördag 12 mars: Längdskidor, 12,5 kilometer fristil (03.00).

Söndag 13 mars: Längdskidor, stafett (05.00).

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons