Annons

Washington utesluter inte comeback för Lundqvist

Löptur och ispass efter hjärtoperationen.
Är Henrik Lundqvist på väg mot en comeback?
NHL-laget Washington är i alla fall inte den som utesluter spel för den svenske stjärnmålvakten.
Ishockey • Publicerad 12 mars 2021
Henrik Lundqvist. Arkivbild.
Henrik Lundqvist. Arkivbild.Foto: Claudio Bresciani/TT

Hjärtoperationen i början av januari såg ut att bli slutet på karriären.

Sedan började Henrik Lundqvist ge sig ut på löpturer och när han sedan genomförde ispass – då dröjde det inte länge förrän snacket kring den svenske NHL-målvakten var i gång igen.

Annons

Ämnet den här gången: kan 39-åringen vara aktuell för spel?

NHL-klubben Washington, inför den här säsongen lämnade Lundqvist NY Rangers för spel i USA:s huvudstad, har i alla fall inte stängt dörren för en comeback.

– Jag tycker det är imponerande det han gör, säger general managern Brian MacLellan till nhl.com.

– Jag ser videoklippen som ni gör men jag vet inte hur troligt eller sannolikt det är. Han har trots allt gjort ett aortaklaffbyte. Det skulle vara ganska otroligt om han kunde komma tillbaka. Det är förmodligen osannolikt men jag skulle inte utesluta det.

Henrik Lundqvist skrev på ett ettårskontrakt med Washington i oktober och i december meddelade han att säsongen var över på grund av ett hjärtfel.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons