Annons

VM-kvalhjälten avslutar karriären

IFK Göteborgs tidigare landslagsmittfältare Jakob Johansson avslutar sin fotbollskarriär, 31 år gammal.
Anledningen är återkommande knäskador.
Fotboll • Publicerad 22 juni 2021
Jakob Johansson återvände till IFK Göteborg förra året. Nu är fotbollskarriären över. Arkivbild.
Jakob Johansson återvände till IFK Göteborg förra året. Nu är fotbollskarriären över. Arkivbild.Foto: Adam Ihse/TT

"Det är ett tungt beslut men mina stora skador har naturligtvis haft jobbiga konsekvenser för mig de senaste åren. Det är ett tråkigt sätt att avsluta allt på, men jag har tvingats till det. Detta kommer inte som någon chock eller överraskning just nu utan det är ett beslut som har vuxit fram", säger han till Blåvitts webbplats.

Jakob Johansson är kanske mest känd för att att gjort det mål som tog det svenska herrlandslaget till VM i Ryssland 2018. Han gjorde det enda målet, 1–0 på Friends arena, i dubbelmötet med Italien i november 2017 men missade sedan slutspelet, som slutade i blågul succé och VM-kvartsfinal, på grund av just en knäskada.

Annons

Johansson slog igenom i IFK Göteborg för drygt tio år sedan. 2014 gick han till grekiska storklubben AEK och han hann även med en säsong i franska Rennes (2018–19) innan han återvände till IFK Göteborg i fjol.

På 18 landskamper gjorde Johansson ett mål – ett minst sagt betydelsefullt sådant.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons