Annons

Nytt positivt coronatest för Lindskog

Anton Lindskog chanser till spel i handbolls-VM blir allt mindre. Detta efter att även det senaste PCR-testet visat positivt för covid-19.
Handboll • Publicerad 13 januari 2021
Anton Lindskog (till höger) har inte gett upp hoppet om VM. Arkivbild.
Anton Lindskog (till höger) har inte gett upp hoppet om VM. Arkivbild.Foto: Adam Ihse/TT

Det svenska landslaget är i Kairo och laddar för torsdagens VM-premiär mot Nordmakedonien. Samtidigt är 27-årige Anton Lindskog i föräldrahemmet i Kristianstad och hoppas på att snart få ansluta till gänget och göra VM-debut.

Men på onsdagskvällen kom ett dåligt besked för Lindskog. Även det senaste PCR-testet visade positivt för covid-19.

Annons

"Anton Lindskog har fått svar på sitt senaste PCR-test och det var återigen positivt. Nytt test kommer att tas inom några dagar", skriver handbollslandslagets presschef Daniel Vandor i ett uttalande.

Två negativa test krävs

Förbundskapten Glenn Solberg säger att han ser Lindskog som en viktig pusselbit framför allt i mittförsvaret, men den 198 centimeter långa bjässen måste lämna två negativa provsvar innan han kan bli VM-aktuell.

Lindskog lär därför inte hinna bli spelklar än på ett tag. Sveriges kommande matcher är mot Chile på lördag eller Egypten på måndag.

Det har varit en minst sagt omtumlande vecka för skåningen, som till vardags spelar i Bundesligaklubben Wetzlar. Det var tisdag eftermiddag och han satt med lagkamraterna och skulle käka mellanmål inför en träning under förlägret i Eskilstuna, när han såg att telefonen ringde.

Lagläkaren Daniel Jerrhag fanns i andra änden.

– Då tänkte jag genast att "vafan ringer han mig för just nu"? Han sa att jag skulle komma bort till mötesrummet så snabbt som möjligt och där fick jag veta att jag hade testat positivt på måndagen, berättar Lindskog.

– Det var en chock. Jag trodde ju först nästan att han skojade, men förstod samtidigt att han så klart inte gör det om så allvarliga grejer.

Har bott i en källare

Coronabeskedet ställde allt på ända både för Lindskog och landslaget. Övriga spelare isolerades på sina rum, EM-kvalmatcherna mot Montenegro fick ställas in – och efter en natt i Eskilstuna satte sig Anton Lindskog i en hyrbil mot Kristianstad med tron att VM-drömmen hade gått i kras.

– Jag flyttade in i källaren under mina föräldrar. De ställde tallrikarna utanför dörren, så fick jag gå ut och hämta maten sen, säger Lindskog.

Kort efter ankomsten till Skåne kände han av något som han knappt vill beskriva som symptom.

Annons

– Jag kände lite i näsan, som en extremt lätt förkylning i två dagar och sedan var det också borta, säger han.

– Sedan har jag fördrivit dagarna med att spela mycket Playstation, kollat på serier och varit ute och sprungit och gått en del.

Ibland går han ut på tomten för att försöka vässa formen lite i januarikylan.

– Jag har en mjukhandboll och ett mål där ute, där har jag dragit några skott. Men det går ju inte riktigt att jämföra... säger Lindskog.

Fakta: Grupspelet i VM

Tjeckien och USA har dragit sig ur VM och ersätts av Nordmakedonien och Schweiz. De åtta grupperna:

A: Tyskland, Ungern, Uruguay, Kap Verde.

B: Spanien, Tunisien, Brasilien, Polen.

C: Kroatien, Qatar, Japan, Angola.

D: Danmark, Argentina, Bahrain, Kongo-Kinshasa.

E: Norge, Österrike, Frankrike, Schweiz.

F: Portugal, Algeriet, Island, Marocko.

G: Sverige, Egypten, Nordmakedonien, Chile.

H: Slovenien, Belarus, Sydkorea, Ryska handbollsförbundets lag.

Sverige möter Nordmakedonien på torsdagskvällen, Chile på lördag och Egypten på måndag. De tre bästa lagen går vidare till mellanrundan.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons