Virserum och domaren reste sig i andra

Virserum dominerade på isen.
Men efter halva matchen ledde bottenlaget Diö med 3–0.
Då kom vändningen.
– Vi var påslagna i dag om man säger så, det var vi definitivt. Så det kändes som: ”Vi har fortfarande chansen”, säger tränaren Fredrik Pettersson.
Ishockey • Publicerad 3 november 2017 • Uppdaterad 4 november 2017
I andra perioden träffades huvuddomaren av en puck i ansiktet och blev liggandes på isen. Efter en stund kunde han resa sig och fortsätta matchen.
I andra perioden träffades huvuddomaren av en puck i ansiktet och blev liggandes på isen. Efter en stund kunde han resa sig och fortsätta matchen.Foto: Tommy Nilsson

Trots att Virserum dominerade i första perioden var det gästande Diö som ledde i paus.

– Första perioden är vi tämligen överlägsna. Jag tror vi har 21-5 i skott eller något i den utsträckningen och ligger under med 1-0, så det är en lite halvkonstig situation, säger Fredrik Pettersson, tränare för Virserums SGF.

I andra perioden fortsatte bottenlaget att göra mål. Efter halva matchen var ledningen 0–3.

Då började Virserum upphämtningen.

Innan perioden var slut hade laget inte bara reducerat, utan även kvitterat till 3-3. Två av målen kom i powerplay.

– Jag möblerade om lite och gick ner på folk i andra perioden. Om det gav resultat på grund av det vet jag inte men man får ändå en kick i laget när man gör någonting, säger Fredrik Pettersson.

I andra perioden utspelade sig även otäcka scener när huvuddomaren fick en puck i ansiktet i mittzon och blev liggande på isen en stund.

– Han hade precis tagit en utvisning för dem när han föll i isen. Men det gick bra och han kunde fortsätta.

I tredje perioden fullbordade Virserum vändningen. Slutresultatet skrevs till 5–3.

– Även om allt inte fungerar i detalj tycker jag ändå att killarna kör och skitar ner sig. Allt funkade väl inte i detaljväg men likt förbaskat vänder vi och vinner med 5-3, det måste vi ändå ta med oss.

Extra beröm till Anton Proos och Simon Qvistberg.

Anton LernstålSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.