Annons

Vill stanna trots VM-fiasko: "Har aldrig flytt"

Tyskland levererade ett historiskt fiasko i fotbolls-VM i Australien och Nya Zeeland. Martina Voss-Tecklenburg, Tysklands förbundskapten, har dock inte för avsikt att avgå från sin post.
– Det enkla är att fly när det blir svårt i livet, men jag har aldrig flytt när det har blivit tufft, säger 55-åringen.
Fotboll • Publicerad 5 augusti 2023
Martina Voss-Tecklenburg.
Martina Voss-Tecklenburg.Foto: Rick Rycroft/AP/TT

Tyskland lyckades inte ta sig vidare från gruppspelet i fotbolls-VM, något som aldrig tidigare hänt på damsidan.

– Jag har fortfarande den fasta övertygelsen om att ta nästa steg i tysk damfotboll. Jag kommer att förbli envis och stark, säger Voss-Tecklenburg, som har varit förbundskapten sedan 2019.

Annons

Hennes nuvarande kontrakt sträcker sig till 2025. Därtill uppgav det tyska fotbollsförbundets ordförande, Bernd Neuendorf, på fredagen att Voss-Tecklenburg har fortsatt förtroende.

Enligt den tyska tidningen Bild präglas landslaget dock av sprickor och kommunikationsproblem mellan förbundskaptenen och truppen. Det håller Voss-Tecklenburg inte med om.

– Vi pratar med spelarna, vi har inte upplevt det under turneringen. Jag har fullt förtroende för spelarnas ärlighet, säger hon.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons