Annons

"Vill fajtas om platserna bakom Malmö"

Häcken var utan chans i seriefinalen mot Malmö FF.
Har chansen till SM-guldet nu också försvunnit?
Fotboll • Publicerad 27 september 2020
Malmö FF-anfallaren Ola Toivonen och Häckens lagkapten Rasmus Lindgren i toppmötet som MFF vann med 3–0.
Malmö FF-anfallaren Ola Toivonen och Häckens lagkapten Rasmus Lindgren i toppmötet som MFF vann med 3–0.Foto: Andreas Hillergren/TT

Häcken är nu nio poäng bakom serieledaren Malmö FF. Hisingslaget har visserligen en match mindre spelad, men lagkaptenen Rasmus Lindgren tror det blir tufft att slåss om SM-guldet.

– Det är klart att det är svårare, men vi ligger på en plats där många kanske inte trodde att vi skulle ligga innan säsongen. Vi vill fajtas om platserna bakom Malmö, säger Lindgren efter 0–3-förlusten på bortaplan.

Annons

Redan efter 16 minuter ledde MFF med 2–0 efter mål genom Ola Toivonen och Isaac Kiese Thelin. I början av andra fastställde Kiese Thelin segern till 3–0.

– För oss är det bara att glömma denna match och ta nästa match. Alla vet att Malmö har den bästa truppen, sedan är det inte så att vi ska förlora med 3–0 för det. Vi ska kunna göra en bättre match ändå, säger Lindgren.

Häcken hade inför toppmötet i Malmö endast släppt in 18 mål.

– Vi var seriens bästa lag försvarsmässigt i 19 omgångar. I dag är vi inte det längre och vi kommer inte vara det resten av serien heller. Vi måste bygga om och vinna på annat sätt, säger tränaren Andreas Alm.

Häcken var uddlöst framåt i seriefinalen.

– Vi har inga avslut. Det är oroväckande för oss, säger Alm.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons