Vild glädje i OAIK efter Grafs sena avgörande

Oskarshamn Artikeln publicerades
Jochen Graf och hela Oskarshamns AIK-lägret fick glädjefnatt efter amerikanens 2–1-mål i 92:a minuten. Här är Graf (nummer 8) på väg att kramas om av målvaktstränaren Aleco Postanidis och Alex Lindahl.
Foto:Mikael Algotsson
Jochen Graf och hela Oskarshamns AIK-lägret fick glädjefnatt efter amerikanens 2–1-mål i 92:a minuten. Här är Graf (nummer 8) på väg att kramas om av målvaktstränaren Aleco Postanidis och Alex Lindahl.

I den 92:a minuten frälste Jochen Graf Oskarshamns AIK.

Ett tidigare frustrerat OAIK exploderade i ett glädjefnatt

– Det här känns helt fantastiskt, säger matchhjälten.

Oskarshamns AIK– Kristianstad FC 2–1 (0–0)

Det blev ett välregisserat slut på Arena Oskarshamn inför futtiga 225 åskådare på söndagseftermiddagen. Ett 4-4-2-OAIK kom ut till söndagens match mot Kristianstad och tog inledningsvis för sig på ett imponerande sätt. Chanserna avlöste varandra, men det där med att få bollen i mål har inte varit OAIK:s melodi på sistone.

Tio minuter in i andra halvlek gjorde i stället gästerna ofint nig 1–0. Sagan såg ut att kunna upprepa sig. Men OAIK vägrade att ge upp. I matchminut 62 åkte gästernas Anton Bloom på sin andra varning i matchen och fick lämna planen. OAIK:s kvitteringsjakt intensifierades. Och det skulle bli utdelning. Inbytte Anton Agebjörn nådde högst på en hörna och kunde knoppa in 1–1 med kvarten kvar att spela. Efter det målet så sprakade det i ärlighetens namn inte om tillställningen. Matchen såg ut att sluta oavgjort när Jochen Graf iklädde sig matchhjälterollen.

– Bollen kom tillbaka efter en hörna och studsade fram. Pontus (Fredriksson) stod framför mig och jag skrek att han skulle släppa den. Jag tog ner den och tryckte dit den och kollade direkt ut på linjedomaren för att se om det var offside. När jag såg att flaggan var nere så var det bara "crazy", säger Graf som bara sprang i rent glädjerus efter målet.

  Ett regngrått Arena Oskarshamn förvandlades för ett par sekunder till ett sprakande målfirande med ett kramkalas modell större.

  – Det här känns helt fantastiskt. Både jag personligen och laget har gått igenom mycket den här säsongen. Nu känns det som en nystart och jag har en väldigt positiv känsla.

  Graf, som precis som 1-1-målskytten Anton Agebjörn, blev inbytt hade varit på planen i ungefär tio minuter när han slog till.

  – När man kommer in som inhoppare hoppas man kunna komma in och göra skillnad. Får man chansen måste man ta den, det är svårt när man får så lite tid på sig. Men nu fick jag chansen och tog den.

  Tränaren Conny Karlsson kunde inte annat än njuta åt den de tre blytunga poängen som rullade in på kontot och tog laget över nedflyttningsstrecket.

  – Klart det är jätteviktigt. Jag är ny här och när vi får den här starten är ju allt mycket lättare. Hade vi förlorat med 1–0 hade vi varit tillbaka där laget var för en vecka sedan. Spelarna växer av de här, jag växer av det här och klubben växer av det här, det är ju de här vinsterna man är ute efter. Jag tycker hela laget gör det bra, det är fantastiskt att se attityden och att vi vänder 1–0-underläge.

  Fakta

  Stjärnligan

  3: Filip Jägerbrink

  2: Johan Niklasson

  1: Axel Lindahl

  Totalt: 18: Filip Jägerbrink 14: Mattias Pavic 12: Mergim Smakolli, Johan Niklasson 11: Anton Agebjörn, Christopher Christensson 9: Oliver Bergman 6: Axel Lindahl 5: Andreas Birgersson, Martin Karlsson 4: Eric Persson, Jesper Löfgren 3: Dominic Adams 2: Måns Olström, Jonathan Viscosi 1: Jochen Graf

  Visa mer...