Annons

Världsettan krossade dansk: Alcaraz till semifinal

Spanske världsettan Carlos Alcaraz, 20, är klar för semifinal i den anrika grästurneringen Wimbledon. Detta efter att han krossat den jämngamle danske världssexan Holger Rune med 3–0 i set (7–6, 6–4, 6–4).
– Man kan inte nå semifinal varje år så jag kommer att njuta av det här ögonblicket, säger spanjoren.
Tennis • Publicerad 12 juli 2023
Carlos Alcaraz är klar för semifinal.
Carlos Alcaraz är klar för semifinal.Foto: Kirsty Wigglesworth/AP/TT

Carlos Alcaraz och Holger Rune föddes båda 2003 – med en veckas mellanrum. På världsrankningen ligger de unga stjärnorna nu på första respektive sjätte plats.

De båda 20-åringarna som ställts mot varandra på tennisbanan sedan ung ålder möttes nu i Wimbledon-kvartsfinal.

Annons

Holger Rune pressade Alcaraz i första set – det räckte dock bara till tiebreak. Efter att Alcaraz säkrat setsegern skrek han ut sin glädje.

– Det hjälpte mig att få nerverna att släppa. Det första setet var tufft, men det andra och tredje njöt jag av. Att skrika så högt hjälpte mig mycket att nå min högsta nivå, säger Alcaraz i segerintervjun.

Ytterligare två raka setsegrar senare var spanjoren klar för semifinal. Så långt har han inte tagit sig i Wimbledon tidigare.

– Det har varit en dröm sedan jag började spela tennis, säger han.

I semifinal möter Alcaraz ryske världstrean Daniil Medvedev. Något spanjoren ser fram emot.

– Vi har mötts två gånger tror jag, det kommer att bli tufft. Men man kan inte nå semifinal varje år så jag kommer att njuta av det här ögonblicket.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons