GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Sagström bästa svenska – världsettan illa ute

Världsettan Nelly Korda, som vann stortävlingen PGA-mästerskapen så sent som i juni, är långt ifrån att konkurrera om en andra major i Evian Championship i Frankrike.
Amerikanskan gick första rundan på 74 slag, tre över par, och riskerar att missa kvalgränsen.
Golf • Publicerad 22 juli 2021
Nelly Korda hade ingen bra inledningsdag i Evian Championship. Arkivbild.
Nelly Korda hade ingen bra inledningsdag i Evian Championship. Arkivbild.
Foto: John Bazemore/AP/TT

På sitt sista hål, det nionde, gjorde hon dessutom en luftsving. Bollen låg placerad i utkanten av en bunker och 22-åringen råkade nudda marken med klubban, vilket ledde till en total miss.

Bästa svenska är Madelene Sagström som gick runt på 69 slag, två under par. Sagström slog till med sex birdies, men fyra bogeys försämrade resultatet.

Pernilla Lindberg och Anna Nordqvist ligger på par efter första rundan. Nordqvist, mästaren från 2017, låg tre över par efter fem spelade hål, men lyckades resa sig. Hon följde upp en bogey på det 14:e hålet, med en eagle på hålet efter. Sedan blev det två birdies och ytterligare en bogey innan första rundan var över.

Dani Holmqvist hade en tung runda med 75 slag, fyra över par.

I delad ledning ligger amerikanskan Yealimi Noh och thailändskan Pajaree Anannarukarn som båda gick runt på 65 slag, sex under par.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs mer