Vändningen – Westberg går till IFK Berga

KALMAR Artikeln publicerades
Peter Westberg tillbaka i Kalmar.
Foto:Arkiv
Peter Westberg tillbaka i Kalmar.

I vintras tackade han nej till IFK Berga och stack till Norge.

Nu är Peter Westberg tillbaka i Kalmar.

Gotlänningen Peter Westberg fick inget nytt kontrakt med Kalmar FF efter förra säsongen.

Ett koppel av klubbar visade då intresse för mittfältaren som har ett allsvenskt inhopp med KFF på sitt cv.

Efter att ha provspelat för norska Brumunddal i andraligan och division 1-klubben Akropolis från Stockholm samt IFK Berga valde 20-åringen Norge. Tre månader senare är han tillbaka till Kalmar och IFK Berga.

  – Det är inte klart än, men lär bli det inom de närmaste dagarna, säger Peter Westberg.

  Han bröt sitt kontrakt med Brumunddal på måndagen.

  – Det var verkligen kaos i klubben. Jag har inte fått en krona i lön sedan jag kom dit. Jag har blivit lovad flera saker som de inte har uppfyllt. Bland annat skulle jag få en egen lägenhet, men jag har i stället fått dela en med två andra.

  Peter Westberg säger att problemen startade i samband med att han kom till klubben.

  – Då tillträdde en ny ledning och samtidigt upptäcktes en stor skuld i föreningen. Därför har de skurit ner på alla utgifter. Det är så de har sagt, sedan vet jag inte hur mycket av det som stämmer.

  20-åringen säger att han försökte hålla god min den första månaden och hoppades att allt skulle lösa sig.

  – Men man hör snacket i laget, spelarna får inte vad de är lovade och många funderar på att lämna. Det var en ohållbar situation. Jag ville ut och de sa att de inte kunde hålla mig eftersom de hade brutit mot kontraktet. De säger att jag ska få lönen i efterhand, men jag vet inte när det ska ske.

  Westberg ser dock inte tiden i Norge som ett misslyckande. Sportsligt har det fungerat mycket bra, säger han.

  – Det har varit division 1-nivå och jag har fått fullt förtroende och spelat alla matcher från start. Jag har fått bevisat för mig själv att jag är en bra division 1-spelare, det är skönt efter den tuffa perioden jag hade i Oskarshamn.

  När han beslutat sig för att lämna Norge var IFK Berga det första alternativet.

  – Jag frågade om dörren fortfarande var öppen och de svarade att den givetvis var det, säger Peter Westberg som ser fram emot att få Joachim Lantz och Nenad Djordjevic som tränare.

  – Det kan bli en väldigt intressant säsong. De hade mycket bra träningar när jag provspelade där i januari. Jag är tacksam för att IFK Berga håller dörren öppen för mig. Jag ska försöka visa min tacksamhet till klubben på planen.