Annons

Vändningen: "Verkar vara ett extra-VM"

För snart två veckor sedan kom beskedet att årets VM i simning i Fukuoka skjuts upp. På grund av pandemin skulle mästerskapet flyttas från maj 2022 till 2023.
Men nu har Budapest hoppat in som värdland och ska arrangera ett sim-VM.
Simning • Publicerad 7 februari 2022
Det kan bli fler svenska VM-medaljer, tidigare än vad någon trott. Arkivbild.
Det kan bli fler svenska VM-medaljer, tidigare än vad någon trott. Arkivbild.Foto: Jonas Ekströmer/TT

Ungern hoppar in som värdland och arrangerar sim-VM i Budapest 18 juni-3 juli 2022, skriver Internationella simförbundet i ett pressmeddelandet.

– Det är så här, det VM som skulle gått i år har flyttats till nästa år. Men det verkar som att de satt in ett extra-VM. Jag visste inte att det pågick en sån diskussion, säger Ulrika Sandmark.

Annons

– Det verkar vara helt extrainsatt.

När Sandmark fick informationen försökte hon se om det fanns något kronologiskt nummer på det VM som Budapest nu ska hålla i, men det gjorde det inte.

– Nittonde världsmästerskapet är flyttat till nästa år. Men det i Budapest stod det inget nummer på, så det verkar vara helt extrainsatt.

TT: Så man kör både i år och nästa år?

– Ja, precis.

Trots det snabba meddelandet är förbundskaptenen glad att det är Budapest och Europa som arrangerar det extrainsatta mästerskapet.

– Positivt med Budapest, tycker jag. Nära att resa och duktiga på att arrangera, de är jätteduktiga på att arrangera. De har haft väldigt många tävlingar, så det är positivt.

Rättad: I en tidigare version uppgavs fel titel på Ulrika Sandmark. Rätt är sportchef.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons