Annons

USA:s hjälte "dag för dag" efter skada

Fotboll • Publicerad 30 november 2022
Matchjälten Christian Pulisic skadade sig i USA:s seger mot Iran och är nu, enligt förbundet, "dag för dag". På lördag väntar åttondelsfinal mot Nederländerna för amerikanerna.
Matchjälten Christian Pulisic skadade sig i USA:s seger mot Iran och är nu, enligt förbundet, "dag för dag". På lördag väntar åttondelsfinal mot Nederländerna för amerikanerna.Foto: Manu Fernandez/AP/TT

USA:s anfallare Christian Pulisic har blivit uppsatt på skadelistan och kategoriserats som "dag för dag" .

Enligt det amerikanska fotbollsförbundet handlar det om en bäckenskada.

Annons

24-åringen skadade sig i samband med att han gjorde matchens enda mål i segern mot Iran, ett resultat som cementerade USA som grupptvåa efter England och därmed säkrade avancemang till åttondelsfinal i fotbolls-VM i Qatar.

Pulisic krockade med målvakten Alireza Beiranvand efter ha skickat in bollen i nät. Han spelade klart halvleken men ersattes av Brenden Aaronson till andra.

Efter matchen sågs anfallaren, i ett inlägg på sociala medier från USA:s förbund, fira framgången tillsammans med spelarna på hotellet.

USA möter Nederländerna på lördag.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons