Annons

Uppgifter: Sterling lämnar VM efter inbrott

Raheem Sterling, 27, har lämnat Englands VM-trupp.
Enligt flera brittiska medier, bland annat BBC, är det för att beväpnade inbrottstjuvar rånade Sterlings hem när hans familj var hemma.
Fotboll • Publicerad 5 december 2022
Raheem Sterling.
Raheem Sterling.Foto: Abbie Parr/AP/TT

Raheem Sterling var inte med i Englands åttondelsfinal, 3–0 mot Senegal under söndagen.

Den officiella förklaringen var att stjärnan inte var tillgänglig av familjeskäl. Enligt uppgifter i flera brittiska medier är det alltså för att fotbollsstjärnans hem har utsatts för inbrott av beväpnade män. Sterlings familj ska ha varit hemma vid tillfället.

Annons

– För tillfället är det helt klart att prioriteringen för honom är att vara med sin familj. Vi stöttar det och han kommer att få så mycket tid han behöver, säger Gareth Southgate.

Southgate går inte in på detaljer men han bekräftar att Sterling har lämnat Doha för att ta sig hem till England.

Huruvida Sterling återvänder till VM är oklart. England möter Frankrike i kvartsfinal på lördag.

Tidigare under mästerskapet lämnade backen Ben White Englands trupp av personliga skäl. Det engelska fotbollsförbundet, FA, meddelade då att White inte väntas återkomma.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons