Annons

Uppgifter: NBA-stjärnan skriver miljardkontrakt

Den serbiske basketstjärnan Nikola Jokic har skrivit på det största kontraktet någonsin i NBA. 27-åringen får 2,7 miljarder kronor för att stanna i Denver till 2028, skriver NBA på sin hemsida.
Basket • Publicerad 1 juli 2022
Nikola Jokic skriver jättekontrakt med Denver. Arkivbild.
Nikola Jokic skriver jättekontrakt med Denver. Arkivbild.Foto: David Zalubowski/AP/TT

När Nikola Jokic draftades till NBA 2014 var det som nummer 41, och han har stått i skuggan av amerikanska stjärnor som LeBron James och Kevin Durant. Men i Denver är Jokic den obestridliga stjärnan.

De två senaste säsongerna har serben röstats fram till ligans mest värdefulle spelare, och Denver har grävt djupt i plånboken för att behålla honom.

Annons

Jokic ska nu ha skrivit på ett kontrakt fram till säsongen 2027-2028 värt 264 miljoner dollar, ungefär 2,7 miljarder kronor skriver NBA på sin hemsida. Varken Jokic eller Denver har bekräftat uppgifterna.

Jokic är den 13:e spelaren i NBA:s historia att bli framröstad till ligans mest värdefulla spelare två år i rad. Några av de andra som lyckats med det är Michael Jordan, Magic Johnson, Moses Malone och Kareem Abdul-Jabbar.

Om det händer igen blir han den fjärde någonsin, efter Larry Bird, Wilt Chamberlain och Bill Russell.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons