Annons

Umeå föll tungt i omsusade "coronamötet"

Minst elva bekräftade coronafall.
Ändå tvingades Umeå spela matchen mot AFC Eskilstuna.
Som man dessutom förlorade.
Fotboll • Publicerad 27 september 2020
Samuel Nnamani, till höger, stod för två mål i matchen. Arkivbild.
Samuel Nnamani, till höger, stod för två mål i matchen. Arkivbild.Foto: Per Karlsson/TT

Nio smittade spelare fattades i startelvan, dessutom är flera i ledarstaben smittade vilket gjorde att sportchefen Danny Persson fick leda laget på söndagen. Trots en framställan till Svenska fotbollförbundet (SvFF) tvingades Umeå spela bottenmötet i superettan mot AFC Eskilstuna.

14 spelare kom till start, varav en var klubbens säljchef Erik Lundström som tagits in som extra spelare.

Annons

Lundström har tio säsonger i klubben bakom sig men har inte spelat sedan 2018.

– Det är mycket känslor, alla möjliga känslor. Vi ska göra så gott vi kan. Alla vet vilket situation vi är i, jag har svårt att sätta ord på det faktiskt, sade tillfällige tränaren Danny Persson till Dplay inför matchen.

– Vi har ett bra lag att ställa på banan, det är taggade killar.

Nnamani tvåmålsskytt

Men det blev en jobbig match för Umeå.

Man fick gå till halvtidsvila med ett 0–2-underläge och i den 55:e minuten utökade Samuel Nnamani AFC:s ledning till 3–0 när han gjorde sitt andra mål för kvällen.

– Vi gör det bra utifrån de förutsättningarna vi har. Jag tycker inte det är bra att matchen spelas, vi saknar 15 gubbar, det är tufft, sade Umeås lagkapten Enis Ahmetovic till Dplay i paus.

I den 67:e minuten efter att ha bytt in Adam Chennoufi hade Umeå bara kvar två spelare på bänken. Säljchefen Erik Lundström och andre målvakten Måns Nygren.

Lundström fick göra comeback i den 89:e minuten.

Bråk på slutsignal

Men föga hjälpte det, Umeå föll tungt med 0–3.

Efter matchen uppstod tumult mellan AFC:s målvakt Joshua Wicks och Umeås Bajram Ajeti som varit i flera drabbningar under matchen.

Annons

– Jag har ingen aning om vad som hände. Vi var flera som redan hade gått in, sade AFC:s Viktor Götesson till Dplay efter matchen.

Tidigare på söndagen besegrade Gif Sundsvall Trelleborg med 2–1.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons