Annons

Tysklands försvar efter korta flygresan

Fotboll • Publicerad 7 september 2020
Tysklands Toni Kroos och Ilkay Gündogan efter den oavgjorda matchen mot Schweiz.
Tysklands Toni Kroos och Ilkay Gündogan efter den oavgjorda matchen mot Schweiz.Foto: Peter Klaunzer

Det tyska fotbollsförbundet fick mycket kritik för sitt beslut att flyga sitt landslag till Basel för att möta Schweiz i Nations League-gruppspelet på söndagen. Kritiken kom eftersom avståndet mellan Stuttgart, där det tyska landslaget hade sin samling, och Basel är drygt 24 mil, vilket många supportrar tyckte var för kort avstånd för att flyga.

Nu försvarar det tyska fotbollsförbundet sig, och Tysklands lagledare Oliver Bierhoff menar att beslut togs med hälsan i åtanke.

Annons

"Vi värnade om lagets hygien och säkerhet och ville skapa bra förutsättningar för att laget skulle kunna återhämta sig. Vi tyckte att flygplan var en klart bättre resväg än att ta tåg eller buss i tre och en halv timme", säger Bierhoff i ett pressmeddelande.

Tyskland spelade 1–1 i båda sina Nations League-matcher, mot Spanien och Schweiz.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons