Annons

Trump kritiserar Nascar efter flaggförbudet

USA:s president Donald Trump går hårt mot Nascar efter förbudet mot sydstatsflaggan.
Han riktar också en känga mot seriens enda svarta förare, Bubba Wallace.
Motorsport • Publicerad 6 juli 2020
USA:s president Donald Trump är kritisk till flaggförbudet. Arkivbild.
USA:s president Donald Trump är kritisk till flaggförbudet. Arkivbild.Foto: Pablo Martinez Monsivais/AP/TT

Flaggan som användes av sydstaterna under det amerikanska inbördeskriget är i mångas ögon en symbol för rasism och slaveri, men har varit populär bland många Nascar-supportrar.

Flaggan förbjöds den 10 juni efter kraftiga påtryckningar där flera svarta idrottsstjärnor varit drivande, däribland Nascar-föraren Bubba Wallace.

Annons

Elva dagar efter förbudet hittades en snara i Wallaces depå, något som Nascar såg som en rasistisk handling. FBI undersökte ärendet och drog slutsatsen att snaran hängt där sedan i oktober.

Under måndagen gick Trump ut på Twitter för att kritisera Nascar och Wallace.

"Har Bubba Wallace bett om ursäkt till alla de stora Nascar-förarna och arrangörerna som stöttade honom, stod vid hans sida och var villiga att offra allt för honom, bara för att få reda på att det bara var en bluff?", skriver han.

"Det och flaggbeslutet har gett de lägsta tittarsiffrorna någonsin", fortsätter presidenten.

Siffror från Nascar visar emellertid att tittarantalet ökat med 30 procent jämfört med i fjol, rapporterar Speed ​​Report.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons