Annons

Karlsson 13:e efter "hotellskadan"

Frida Karlsson kom till start i jaktstarten i Tour de Ski, trots skadan hon ådrog sig på hotellrummet. Men det blev en tuff resa för svenskan som till slut körde in på 13:e plats i Toblach – och hon tvekar fortsatt om att köra vidare.
Skidor • Publicerad 6 januari 2021
Frida Karlsson kom till start i jaktstarten, men lyckades inte klättra i resultatlistan.
Frida Karlsson kom till start i jaktstarten, men lyckades inte klättra i resultatlistan.Foto: Gian Ehrenzeller

Den 21-åriga skidåkaren skadade sig när hon skulle göra så kallade "chins" på hotellrummet. Dörrfodret som hon hävde sig upp i lossnade, och Karlsson slog bland annat i sätesmuskeln.

Hon genomförde tisdagens 10-kilometerslopp på smärtstillande men slutade nia, långt efter täten och funderade efteråt på om hon alls skulle kunna tävla vidare. En knapp timme före start i onsdagens jaktstart, över 10 kilometer i klassisk stil, kom beskedet att hon trots allt skulle köra.

"Kämpigt"

Annons

Men det blev återigen en tuff tävling för Karlsson, som gick ut som nia, 52 sekunder bakom ledande amerikanskan Jessica Diggins.

– Det var kämpigt, säger en fåordig och tydligt besviken Karlsson i SVT efter loppet.

– Det är som att jag inte har någon kraft i benet.

Hon tappade på täten och gick i mål som 13:e, 1.20 efter ryskan Julia Stupak som vann före Ebba Andersson. På frågan om hur Frida Karlsson ser på sin fortsatta medverkan i touren är svaret kort och gott:

– Jag vet inte.

Fyra i sammandraget

Karlsson är trots allt fyra i sammandraget, 1.29 bakom Jessica Diggins som behåller ledarvästen. Nu väntar vilodag innan touren rullar vidare till Val di Fiemme där de avslutande tre etapperna avgörs.

Karlsson utvecklar hur tankarna går inför en eventuell fortsättning:

– Jag tror inte att det är farligt att köra men jag känner mig väldigt hämmad av det, så jag vet inte. Det känns inte värt att åka om man inte kan få ut sitt bästa. Sedan är inte touren mitt största mål den här säsongen, så jag ska väga lite för och emot så får vi se, säger hon i SVT.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons