Tre viktiga pusselbitar på plats för OAIK

Sport Artikeln publicerades
Emil Dolk, Eric Persson och Mergim Smakolli har alla tre skrivit nya ettårskontrakt med Oskarshamns AIK.
Foto:Montage
Emil Dolk, Eric Persson och Mergim Smakolli har alla tre skrivit nya ettårskontrakt med Oskarshamns AIK.

Eric Persson, Mergim Smakolli och Emil Dolk.

Alla tre har skrivit på nya kontrakt med Oskarshamns AIK.

– Jätteviktiga pusselbitar, säger sportchefen Mats Karlsson.

Det har varit ganska tyst kring Oskarshamns AIK efter att säsongen tog slut. Nu börjar det dock röra på sig. På fredagen presenterades tre viktiga kontraktsförlängningar. Lagkaptenen Eric Persson och de båda mittfältsmotorerna Emil Dolk och Mergim Smakolli fortsätter i OAIK.

– Jätteviktiga pusselbitar vi fått på plats. Det är viktiga spelare både på och vid sidan av planen. När det gäller Dolk och Persson är det viktigt att ha dem kvar inte minst för den lokala förankringen, säger Mats Karlsson.

Karlsson förhandlar med ytterligare fyra-fem spelare ur den gångna säsongens trupp.

  – Det är spelare vi verkligen vill behålla och jag är förhoppningsfull.

  Sedan tidigare är det klart att Andreas Birgersson och Dominic Adams lämnar. Nu är det även klart att Adrian Karlsson inte blir kvar.

  – Adrian har ett år kvar på kontraktet, men han har flyttat till Växjö och det finns intresserade klubbar där. Problemet är att det är svårt att få mindre klubbar att betala.

  På tränarsidan förhandlar Karlsson med tre namn.

  – Vi har tagit oss framåt i diskussionerna och det kommer bli någon av de tre. Vi är ganska långt komna, men det gäller att ta sig i mål och hitta bra lösningar. Jag hoppas ha det klart nästa vecka.

  Assisterande tränaren Niclas Bergeskans vill Karlsson gärna ha kvar i föreningen.

  – Han vill avvakta och se vem han får jobba med och kan få bredvid sig. Jag hoppas verkligen han vill fortsätta, det ska jag göra allt för att det blir så.

  Men han är inte aktuell som huvudtränare?

  – I dagsläget är det assisterande rollen han är aktuell för. Han är väldigt, väldigt duktig, men vi har gjort bedömningen med Niclas att vi vill jobba på det här viset under 2017 i alla fall.