Klart: Tre kronor laddar för VM i Oskarshamn:

Tre Kronor återvänder till Oskarshamn. Den 6 april möts Sverige och Slovakien i Be-Ge Hockey Center. ”Enormt hedrande”, säger IKO:s klubbchef Martin Åkerberg,
Ishockey • Publicerad 2 februari 2018
Så här såg det ut i Be-Ge Hockey Center när Tre Kronor mötte Slovakien 2013. Den 6 april är det dags för ny landskamp i Oskarshamn.
Så här såg det ut i Be-Ge Hockey Center när Tre Kronor mötte Slovakien 2013. Den 6 april är det dags för ny landskamp i Oskarshamn.Foto: Daniel Svensson

Det blir tredje gången som Tre Kronor kommer till Oskarshamn. Första gången var 2013 när just Slovakien stod för motståndet. I april 2015 var det dags igen, den här gången mot Norge.

Nu har alltså IK Oskarshamn återigen fått äran att arrangera en a-landskamp.

– Det känns enormt hedrande att vi återigen får möjlighet att stå som värd för Tre Kronor. Oskarshamn är i själ och hjärta en hockeystad så det känns extra kul att kunna bjuda våra supportrar och partners på ännu en landskamp.

Den 6 april kommer Slovakien till Oskarshamn. Matchen är en del i Tre Kronors VM-uppladdning och spelas exakt en månad innan VM-premiären i Köpenhamn.

– När Tre Kronor kommer ut och spelar på mindre orter så blir det folkfest och en angelägenhet för hela regionen, säger Martin Åkerberg, klubbchef IK Oskarshamn.

Tar ni några ekonomiska risker?

– Det gör man alltid med den här typen av stora arrangemang. Men vår samlade bedömning är att möjligheterna är större än riskerna, säger Martin Åkerberg.

IKO får betala en fastställd summa för att få landskampen till Oskarshamn.

– Det är en ansenlig slant. Sedan får vi ta biljettintäkter och försäljningen i och runt arenan.

Planen är att precis som vid de två tidigare landskamperna ha en fan zone utanför ishallen med öltält och festligheter.

– Det är ju en fredag, så det finns alla förutsättningar att skapa riktigt feststämning. Ett drömscenario är ju att Martin Fehérváry finns med i det slovakiska laget. Det vore fantastiskt.

Martin Åkerberg vill sätta landskampen i ett större perspektiv.

– Nu arrangerar vi ytterligare en Tre Kronor-landskamp, ett par veckor efter det är vi medarrangör till musikalen Aladdin i Be-Ge Hockey Center. Jag tycker att vi visar att vi är en aktör att räkna med, som bidrar till att dra evenemang till kommunen. Det är kul att ha gått från att, i mångas ögon, ha varit en belastning för samhället, till att nu kunna vara med och bidra på allvar.

Dagen före, den 5 april, Oskarshamnsmatchen möts Tre Kronor och Slovakien i Himmelstalundshallen i Norrköping.

– Vi inleder förberedelserna inför VM i Danmark med två viktiga landskamper mot Slovakien, vilka vi också har i vår grupp under VM-turneringen vilket gör matcherna ännu mer intressanta, , säger Olof Östblom, tävlingschef samt administrativ chef för Tre Kronor och Damkronorna hos Svenska Ishockeyförbundet.

– Att få spela med Tre Kronor i Norrköping och Oskarshamn känns inspirerande och positivt då både klubbarna och städerna tillsammans med oss verkligen jobbar för att skapa bra evenemang och en hockeyupplevelse för hela familjen. Vi hoppas också att många föreningar tar chansen att med sina ungdomslag se Tre Kronor som en rolig avslutning på säsongen

Christian GustafssonSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.